Foto: Opština Veliko Gradište

Predstavnicima Policijske stanice u Velikom Gradištu, u utorak je na prijemu kod predsednika opštine, Dragana Milića, uručena na korišćenje oprema iz programa Saveta za bezbednost u saobraćaju.

“Ovu opremu opština uručuje u cilju nastavka saradnje saobraćajne policije i sektora za bezbednost saobraćaja te zaštite i podizanja nivoa bezbednosti građana. Saradnja je i do sada bila veoma dobra, nabavljali smo određena sredstva i nastavićemo to da radimo kako bi službenici policije lakše obavljali svoj posao. Predstoji nam ugradnja bezbednosnih kamera u gradu i na raskrsnicama. Budući da smo turistička sredina, leti ovude prođe nekoliko stotina hiljada ljudi i potrebno je da naši policajci imaju uvid u to stanje kako bismo imali što manje neželjenih posledica.“, istakao je predsednik opštine.

Foto: Opština Veliko Gradište

Načelnik Policijske stanice, Darko Pajkić, zahvalio se predsedniku što je prepoznao značaj rada policije u Velikom Gradištu. “Nadam se da će uz program Saveta za bezbednost i angažovanje policije, posebno saobraćajne, korišćenjem ove opreme da se značajno poboljša stanje bezbednosti na području Policijske stanice Veliko Gradište. Prošle godine došlo je do smanjenja saobraćajnih nezgoda i povređenih lica kao i smanjenja materijalne štete. Verujem da će u narednom periodu ta brojka da bude manja i da ćemo biti opština bez poginulih lica.“, rekao je načelnik Pajkić.

Foto: Opština Veliko Gradište

Paket sadrži kompjuter sa štampačem, neseser za saobraćajnu policiju, 12 baterijskih lampi, fotoaparat Nikon coolpix sa GPS-om, dva tele-blica na akumulator sa punjačem, dva digitalna merača dubine šara, i osam reflektujućih prsluka, ukupne vrednosti oko 600 hiljada dinara.

KOMENTARIŠI