Poljoprivrednici opštine Veliko Gradište posetili 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Poljoprivrednici opštine Veliko Gradište posetili 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Poljoprivrednici su se informisali o ponudama kako bi se odlučili za kupovinu. Zanimale su ih drljače, prikolice za voćarstvo, klasične prikolice i slično

Opština Veliko Gradište je, kao i ranijih godina, u nedelju 21. maja, organizovala odlazak 150 poljoprivrednika na 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Pored prevoza, za poljoprivrednike su bile obezbeđene i ulaznice za sajam.

Foto: Opština Veliko Gradište

Raznovrsna sajamska ponuda izazvala je veliko interesovanje, a posetiocima je najaktuelnija bila poljoprivredna mehanizacija gde su, pored svih izloženih mašina, imali prilike da vide i najskuplju – samohodnu 3+1 mašinu Imperator 3.0, jedinu mašinu u svetu koja može da se koristi za rasturanje mineralnog đubriva, mapiranje azota u biljkama i sejanje dodatih ozimih useva. Ova mašina, vredna 300.000 evra, prodata je na sajmu IMT, uz podršku indijske kompanije TAFE koja je izložila prototip traktora čija će proizvodnja tek početi.

Foto: Opština Veliko Gradište

Poljoprivrednici su se informisali o ponudama kako bi se odlučili za kupovinu. Zanimale su ih drljače, prikolice za voćarstvo, klasične prikolice i slično. Interesantna je bila i izložba stoke u svim kategorijama – goveda Simentalske rase, junice holštajn-frizijske rase, zatim svinje, ovce najviše virtemberg i il de frans, ali i naše stare rase svrljiška i sjenička pramenka. Izložen je bio i veliki broj sitnih životinja. Takođe, pažnju posetilaca privukli su i mali proizvođači piva proizvedenog na zanatski način.

Foto: Opština Veliko Gradište

Na sajmu su bile prisutne i banke i osiguravajuće lizing kuće sa kojima su poljoprivrednici mogli da potpišu ugovor za kreditiranje kupovine mehanizacije.

Glavna premija u poklon igri ove godine bio je traktor “Belarus 622“ sa rotofrezom i „John Deere 5045d“.

KOMENTARIŠI