Položen kamen temeljac za dogradnju PU “Majski cvet“ u Velikom Gradištu

Položen kamen temeljac za dogradnju PU “Majski cvet“ u Velikom Gradištu

Ukupan iznos odobrenih sredstava za sufinansiranje opravdanih troškova mera populacione politike iz člana 2. Ugovora koji predstavlja učešće Kabineta MDPP, iznosi 26.364.452 dinara, dok ukupan iznos sredstava učešća svih JLS iznosi 6.591.113 dinara

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, predsednik opštine, Dragan Milić, i direktorka PU “Majski cvet“, Slavica Janković, položili su danas kamen temeljac za dogradnju sportske hale i novih prostorija u Predškolskoj ustanovi “Majski cvet“ u Velikom Gradištu.

“Naš zahtev za što boljim uslovima i kvalitetnijim prostorom, što i obavezuje naša delatnost, a to je da imamo bezbedan prostor za našu decu, da roditelji budu što sigurniji kada ih ostave kod nas, da vodimo računa o ishrani naše dece, a ono što je najbitnije i što svi znamo koliko je važan rani razvoj naše dece i fizička kultura i fizičke aktivnost u tom smislu i jeste potreba tog prostora za fizičkim razvojem.“, najavila je direktorka Predškolske ustanove.

“Veoma sam zadovoljan iz dva razloga – prvo jer je Slavica Đukić danas sa nama da oceni naš rad i prema prvim utiscima, mislim da idemo u dobrom pravcu i drugo – kada vidim ovu prelepu dečicu,mislim da su čak i mala sredstva koja ulažemo za te namene. Za predškolce, osnovce… a vi znate, i opština, šta daje i Ministarstvo, tako da i ubuduće iz budžeta moramo da nađemo sredstva jer je to najbolja investicija koja će kad-tad da se vrati.“, istakao je predsednik ove opštine, dodao da, od kada poznaje ministarku uvek se zalagala za decu i porodicu i zato je prepoznala projekat i napore na čemu je zahvalio Ministarstvu i ministarki i njenom timu.

Foto: Opština Veliko Gradište

Ministarka Đukić Dejanović izrazila je zadovoljstvo prisustvom ovom događaju i, kako je rekla, otpočinjanjem primene projekta, u koji su zajedno uložili Vlada Repblike Srbije i Gradište kako bi počeli upravo sa onim segmentom koji znači budućnost ove sredine. “Deca imaju obavezu da se obrazuju, da se vaspitavaju i, pre svega, da se igraju. To ćemo im omogućiti tako što ćemo poboljšati kapacitete, uslove za ishranu, uslove za fizičku aktivnost, uslove da vaspitačice i one koji su u kontaktu sa ovom decom, da budu motivisani da sa mnogo više entuzijazma, znanja, sopstvene kreacije ulože u njih jer njihove igre su igre za budućnost i iz njihove mašte i iz njihovih igara stvaraće se ideje koje će donositi lepšu budućnost upravo u vašu sredinu.“, rekla je ministarka podsetivši i na sve veći problem migracije stanovništva ovog kraja, a kako je istakla, mogu da urade ono što je rukovodstvo opštine, na čelu sa gospodinom Milićem, već uradilo, negujući taj odnos da ih matica uvek čeka i da ih razume, gde god da su.

Ovom prilikom, ministarka Đukić Dejanović i predsednik opštine posetili su porodicu Diane i Saše Krajića sa troje dece od kojih je najmlađe prvorođena beba u opštini Veliko Gradište ove godine.

Opština Veliko Gradište i Opština Žagubica realizuju zajednički projekat u okviru Programa za sufinasiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini, koji se realizuje preko Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Foto: Opština Veliko Gradište

Ukupan iznos odobrenih sredstava za sufinansiranje opravdanih troškova mera populacione politike iz člana 2. Ugovora koji predstavlja učešće Kabineta MDPP, iznosi 26.364.452 dinara, dok ukupan iznos sredstava učešća svih JLS iznosi 6.591.113 dinara.

Aktivnosti u okviru usklađivanja rada i roditeljstva sprovešće se na dogradnji, opremanju i rekonstrukciji kuhinje PU „Majski cvet“ čija vredost iznosi 31.755.565 dinara dok će se kroz aktivnosti edukacije iz oblasti populacione politike sprovesti set obuka u lokalnoj samoupravi za šta je namenjeno 600.000 dinara.

Dogradnja vrtića obuhvata izgradnju sportske hale za potrebe vrtića i dogradnju još dva odeljenja sa pratećim poslovnim prostorom i mokrim čvorovima. Dogradnjom vrtića povećaće se kapacitet ovog objekta za boravak još 30 mališana.

KOMENTARIŠI