Predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić se ovom prilikom obratio prisutnima i istakao je sledeće:

“Poštovani prijatelji, nalazeći se ovde pred bistom Slobodana Stojanovića ne možemo a da se kao Požarevljani ne osetimo počastvovanim što smo ga imali kao sugrađanina. Ovaj dramski pisac je svojim talentom da ispriča toplu, ljudsku priču sa kojom se svako može na neki način poistovetiti, dodirnuo svojim talentom mnogobrojne ljubitelje filmova i serija koje je potpisao i to ne samo one u Srbiji, već i šire. Možemo reći i da smo ponosni što su mnoga dela, uključujući i replike iz tih filmova i serija kao i pozorišta ostale do dan danas praveći na taj način jedan večan spomenik koji je sebi podigao za života. Prošlo je više od 18 godina kako ga nema sa nama, ali te godine ne mogu ništa sećanju koje na njega imaju oni koji su imali čast da ga poznaju i lično, ali i svi ostali koji su se kroz njegova dela susreli sa talentom koji se ne pojavljuje tako često. Stavljajući vence i cveće pred njegovu bistu, pozivam vas sve da se ne samo danas, već i tokom svoh ovih Dana Slobodana Stojanovića prisetimo u svojim mislima njegovih dela koja su nam omiljena. Potom vas pozivam i da te svoje misli podelimo i sa ostalima, jer na taj način ćemo oplemeniti i sebe i druge, baš kao što su to činila i čine njegove serije, filmovi i ostala dramska dela.”

Gradimir Stojanović, brat Slobodana Stojanovića se u ime porodice zahvaio gradu, Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“, Centru za kulturu Požarevac i Požarevačkoj gimnaziji što pomažu očuvanju lika i dela uvaženog dramskog pisca, a preko manifestacije „Dani Slobodana Stojanovića“.

U okviru manifestacije „Dani Slobodana Stojanovića u 18 časova u Galeriji obojene svetlosti Centra za kulturu,  otvorena je izložba povodom 40 godina serije „Više od igre“.

KOMENTARIŠI