Pomoć za bebe u februaru primilo dvadesetoro roditelja u Velikom Gradištu

Pomoć za bebe u februaru primilo dvadesetoro roditelja u Velikom Gradištu

Opština dodeljuje naknadu majkama koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, i treće i naredno po 25.000 dinara

U sredu je u svečanoj sali Skupštine opštine upriličen prijem za dvadesetoro roditelja koji su u prethodnom periodu dobili prinovu. Njima su dodeljene su jednokratne novčane naknade, autosedišta za bebe i karte za besplatan parking u gradu.

“Čestitam vam što ste dobili ono najlepše u životu, prinovu. Raduje me što imamo rođeno prvo, drugo, treće, četvrto pa i peto dete. Opština će, kao i do sada, da pomogne koliko može. Želim vam da ste živi i zdravi i da negujete svoje bebe.“, ovim rečima obratio se okupljenim majkama i očevima predsednik opštine, Dragan Milić.

Opština dodeljuje naknadu majkama koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, i treće i naredno po 25.000 dinara. Pored toga, sve nezaposlene majke dobijaju i roditeljski dodatak u iznosu od 50.000 dinara. Uz novčane naknade, roditeljima sleduje i autosedišta za bebe kako bi bile bezbedne u saobraćaju, a JKP “Dunav Veliko Gradište“ im daruje besplatan parking koji će koristiti do prvog rođendana deteta.

Nagrade su roditeljima uručili predsednik opštine i njegov zamenik, Slađan Marković, direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković, i direktorka JPK “Dunav“, Ljubica Mitić.

Inače, opština pomaže porodice i kroz pomoć školskoj deci tako što je za osnovce koji ispunjavaju uslove obezbedila besplatan doručak, srednjoškolcima autobusku kartu do škole, a studentima je omogućeno da jednom mesečno besplatno dođu kući i vrate se u mesto studiranja. Pored ovoga, lokalna samouprava poklanja vredne nagrade najboljim učenicima na republičkim školskim takmičenjima.

Pomoć je, ovom prilikom, primilo osmoro roditelja za prvo, sedmoro za drugo, po dvoje za treće i četvrto i jedno za peto dete dok je trinaest porodilja dobilo i naknadu za nezaposlene majke, a opština je u prethodna dva meseca postala bogatija za deset devojčica i isto toliko dečaka.

KOMENTARIŠI