Poništen konkurs za medije u Požarevcu, čeka se nov

Poništen konkurs za medije u Požarevcu, čeka se nov

Foto: Urban City / B.P. / arhiva

Mnogi mediji u Požarevcu čekali su poslednji dan da dokumentaciju za konkurs predaju na pisarnici Gradske uprave u Požarevcu, ali ih je tamo sačekalo iznenađenje.

Konkurs je poništen, objavljeno je na sajtu pozarevac.rs .

U zaključku se navodi da je potrebno dostaviti na mišljenje usklađenost teksta Konkursa sa pravilima o dodeli državne pomoći, Komisiji za kontrolu državne pomoći Ministarstva finansija Republike Srbije, u cilju raspisivanja istog.

Državna pomoć koja podleže obavezi prijave, ne može se dodeliti pre nego što Komisija da mišljenje odnosno donese rešenje kojim se ocenjuje usklađenost sa pravilima o dodeli državne pomoći, navodi se.

Razlog za donošenje ovog zaključka kojim se poništava Konkurs, proističe iz smernica nadležnog Ministarstva finansija Republike Srbije, a koje se odnose na proceduru pribavljanja mišljenja Komisije za kontrolu državne pomoći u skladu sa Zakonom o kontroli državne pomoći, a u cilju raspisivanja konkursa. Naime, Zakonom o kontroli državne pomoći propisano je da je predlagač, odnosno donosilac propisa dužan da nacrt odnosno predlog propisa dostavi Komisiji za kontrolu državne pomoći radi ocene njegove usklađenosti sa pravilima o dodeli državne pomoći, a da se propis može razmatrati samo uz mišljenje Komisije koje sadrži ocenu stepena usklađenosti. Shodno navedenom, s obzirom da je pre raspisivanja konkursa potrebno mišljenje Komisije za kontrolu državne pomoći radi ocene teksta konkursa sa pravilima o dodeli državne pomoći, Gradsko veće Grada Požarevca je donelo zaključak kao u dispozitivu.

Inače ovo je treći put u poslednje četiri godine da Grad Požarevac poništi konkurs za medije. Konkurs je poništavan 2017, 2018. i 2019. godine.

KOMENTARIŠI