Kompanija Ariva Litas (Arriva Litas) saopštila je da otkazuje blokadu saobraćaja u Beogradu, koja je bila najavljena za 8. oktobar, pošto je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u potpunosti prihvatila zahtev za zaštitu prava ponuđača kompanije Ariva i u celini poništila tender za izbor privatnog partnera za usluge gradskog i prigradskog prevoza u Požarevcu.

“Zahvaljujemo se ovom prilikom Predsedniku Saveza samostalnih sindikata Srbije, Kabinetu predsednika Republike, kao i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na odzivu kao i medijima i sugrađanima na iskrenoj podršci“, poručio je Dušan Krstić, direktor saobraćaja u ovoj kompaniji.

Kompanija Ariva protestovala je zbog toga što je, kako su navodili, tender u Požarevcu bio kreiran samo za jednog ponuđača (Duga Petlovača), koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni, tečni gas, a mlađih od devet godina.

1 KOMENTAR

  1. Kakvi su to ugovori koji se potpisuju na 10,15,25 godina. Kolika li je tu cena korupcije ili se ljudi prodaju za siću ?

KOMENTARIŠI