Ponovo košava u Požarevcu, upaljen žuti meteoalarm

Ponovo košava u Požarevcu, upaljen žuti meteoalarm

Foto: Urban City / Arhiva

U Srbiji pretežno oblačno, ujutru i delom pre podne u većem delu slab mraz, a mešovite padavine, kiša i sneg, očekuju se na jugu i istoku Srbije. U ostalim krajevima suvo.

Uveče i u toku noći sa jugozapada očekuje se novo jače naoblačenje, uz pojačanje intenziteta padavina. U većem delu će usled porasta temperature sneg preći u kišu, koja će se ponegde po kotlinama lediti na tlu.

U istočnoj Srbiji mešovite padavine – ledena kiša i sneg, uz stvaranje snežnog pokrivača od 5 u nižim do 15 centimetara u višim predelima.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području jak južni i jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od -5 do 0, a najviša od 1 do 7 stepeni.

Požarevcu pretežno oblačno, vetrovito i veći deo dana suvo, uz slab jutarnji mraz. Duvaće jak južni i jugoistočni vetar. Upaljen žuti meteoalarm.


Žuti meteoalarm: Udari vetra ≥ 17 m/s (≥60km/h)

Moguće štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, problemi u transportu i saobraćaju (zanošenje automobila na putevima), štete na šumama, drveću u parkovima i individualnom drveću ( lomljenje manjih i tanjih grana), problemi u građevinarstvu – naročitu u radu sa kranovima, indirektna opasnost od povređivanja ljudi i životinja, otežava već tešku situaciju ( šumski i drugi požari, ekološka katastrofa, ometanje akcija spašavanja). Uticaji se odnose na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, zdravo drveće i slično.


Najniža temperatura od -4 do -1, a najviša oko 4 stepena. Kiša se očekuje u toku noći ka četvrtku.

KOMENTARIŠI