Međunarodni sajam turizma u Beogradu, 39. po redu, zvanično će biti otvoren 23. i trajaće do 26. februara. Pod sloganom “Uživajte na vreme” svoje ponude predstaviće više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja sveta. Partner ovogodišnjeg sajma turizma je Crna Gora, a prvi put, turističku ponudu predstaviće Rusija i Kina.

 – Sa Crnom Gorom i mimo sajma gradimo bliske partnerske odnose i radimo na regionalnoj turističkoj ponudi – ispričala je Renata Pindžo, pomoćnik ministra turizma, na jučerašnjoj konferenciji povodom predstojećeg Međunarodnog sajma turizma. – Prošla godina bila je rekordna za srpski turizam, a nadamo se da ćemo u 2018. moći to i da kažemo za ovu. Prošle godine smo imali 2,7 miliona registrovanih turista. I vaučeri su dali više nego očekivane rezultate. Sada imamo 50 odsto više prijava za dotiran odmor, nego u istom periodu prošle godine.

Prema zvaničnim podacima prošle godine je na Sajmu turizma bilo 72.000 posetilaca. Turističku ponudu na Sajmu će predstaviti Grčka, Egipat, Makeodnija, Slovenija, Turska, Indija, Mađarska, Tunis, Nemačka…

– Ovogodišnje partnerstvo nam je velika obaveza i odgovornost – rekla je Željka Radak, direktor Turističke organizacije Crne Gore.

– Pod sloganom “Uvek drugačija” Crna Gora će pokazati da uz more ima da ponudi i nešto drugačije.

Mnoge turističke agencije koje će biti na ovogodišnjem sajmu, najavile su popuste za aranžmane od pet do 50 odsto. Uz Sajam turizma, biće održan i Međunarodni sajam vina “Beovajn” i Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HOREKA. Cena pojedinačne ulaznice za sajam je 300 dinara, a parkinga 200 dinara za sat.

VIRTUELNI ODMOR

Ponosni smo na porast broja turista u prošloj godini, kazala je Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije.

– Na našem štandu posetioci će virutelno moći da dožive čari zimskih aktivnosti, ali i da instaliraju aplikaciju audio-vodič kroz Srbiju. Kod nas će moći da se informišu gde da provedu odmor i kako najlakše da dođu do vaučera.

KOMENTARIŠI