Posao tražila 152 lica na Virtuelnom sajmu iz Požarevca, samo jedan poslodavac...

Posao tražila 152 lica na Virtuelnom sajmu iz Požarevca, samo jedan poslodavac nudio posao

Foto: B.P.

Nacionalna služba za zapošljavanje je, prateći aktuelne trendove u oblasti digitalizacije i informaciono-komunikacionih tehnologija, 20. maja 2021. godine organizovala Virtuelni sajam zapošljavanja, uz podršku globalnog Programa „Migracije i razvoj“ koji u Srbiji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Na sajmu je učestvovalo 70 kompanija, a za učešće se registrovalo 7.500 tražilaca zaposlenja, od čega je 5.380 lica koja su prijavljena na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ukupan broj zaposlenih, nakon učešća na sajmu iznosi 1.485, dok je 125 lica zaposleno kod poslodavca koji su uzeli učešće na Virtuelnom sajmu. U narednom periodu očekuju se dodatni efekti održanog sajma, kroz dalje povećanje zapošljavanja.

Sa područja filijale Požarevac na Virtuelnom sajmu zapošljavanja učestvovao je jedan poslodavac i 152 tražioca zaposlenja.

Sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Požarevac ukupan broj zapošljavanja nakon Virtuelnog sajma je 19 lica. Od tog broja 5 lica je našlo zaposlenje kod poslodavca koji je uzeo učešće na Virtuelnom sajmu zapošljavanja 20.05.2021. godine.

Uzimajući u obzir pozitivne efekte sajma, kao i veliki broj popunjenih Upitnika o zadovoljstvu učesnika Virtuelnog sajma, sa pohvalnim komentarima, Nacionalna služba za zapošljavanje i u narednom periodu planira sprovođenje novih sajamskih manifestacija u digitalnom formatu i drugih inovativnih pristupa u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja koji pružaju nezaposlenim licima mogućnosti za zapošljavanje, a poslodavcima obezbeđuju kompetentne kadrove.

KOMENTARIŠI