Poseta delegacije UNDP-a i ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića

Poseta delegacije UNDP-a i ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića

Vlada Srbije, EIB i Misija Programa UN za razvoj (UNDP) pokrenuli su program „Partnerstvo za program lokalnog razvoja“, čija je ukupna vrednost 30 miliona evra, a cilj je podizanje infrastrukturnog kapaciteta jedinica lokalnih samouprava, standarda i kvaliteta života građana, kao i podrške lokalnom ekonomskom razvoju.

Najveću podršku ovog Programa dobiti opštine iz treće i četvrte grupe razvijenosti, posebno one koje su se suočavale sa migrantskom krizom, to jest poplavama ili nekim prirodnim katastrofama. U okviru ovog projekta finansiraće se i projekat revitalizacije fasade na objektu zgrade Opštine čija je vrednost oko 36 miliona dinara. Projekat će obuhvatiti rekonstrukciju fasade kao i kompletnu zamenu stolarije na pomenutom objektu.

Zvaničnu delegaciju činili su visoki predstavnici UNDP-a (Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj), Agi Veres zamenik regionalnog direktora za Evropu i centralnu Aziju, Frensin Pikap stalni predstavnik UNDP-a, Julijana Ščerbinina, ekspert državnog programa UNDP-a, Milovan Filimonović tim lider programa „Dobra uprava“ pri UNDP-u kao i predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, resorni ministar Branko Ružić i Zoran Kasalović državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Ispred lokalne samoprave, cenjene goste dočekao je predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić sa svojim saradnicima. Realizacija projekta sanacije i revitalizacije fasade na zgradi Opštine planirana je početkom naredne godine.

KOMENTARIŠI