Poseta humanitaraca iz Gradiške za pomoć oboleloj deci

Poseta humanitaraca iz Gradiške za pomoć oboleloj deci

Ovom prilikom dogovoreno je da se uputi poziv privrednicima i licima koji izdaju sobe u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru da se priključe akciji što je već naišlo na razumevanje i dobar odaziv

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je goste iz Gradiške, Republika Srpska, povodom organizovanja humanitarne pomoći deci sa teškoćama, odnosno invaliditetom, malignim i retkim bolestima i njihovim porodicama sa prostora bivše Jugoslavije.

U poseti koju je organizovala Jelena Marković iz Velikog Gradišta, osnivač Fejsbuk grupe Multiart – Vozači i iznajmljivači velikog srca Srbija i pokretač ove akcije, bili su Dragoslav Šinik, predsednik Udruženja MNRO, i Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra iz Gradiške.

Ovom prilikom dogovoreno je da se uputi poziv privrednicima i licima koji izdaju sobe u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru da se priključe akciji što je već naišlo na razumevanje i dobar odaziv pa će tako deca kojoj je potreban smeštaj tokom lečenja i njihovi roditelji biti adekvatno zbrinuti.

Fejsbuk grupa Multiart – Vozači i iznajmljivači velikog srca Srbija obezbeđuje besplatan smeštaj i prevoz u Srbiji i inostranstvu za decu i mlade sa ovom vrstom teškoća, a 01. aprila u Gradištu je organizovan i prvi humanitarni koncert u Srbiji Petra Pjera Bulatovića, „Nezvanih gostiju“ i prijatelja za prikupljanje sredstava neophodnih za prevoz dece koji su podržali i gosti iz Gradiške.

Pored opštine, gosti iz Republike Srpske posetili su i Kulturni centar “Vlastimir Pavlović Carevac“ gde im je domaćin bila direktorka, Branislavka Veličković.

KOMENTARIŠI