Posetite izložbu na Starom korzou u Požarevcu

Posetite izložbu na Starom korzou u Požarevcu

Grad Požarevac nastavlja s organizacijom izložbe proizvoda i rukotvorina neafirmisanih umetnika i radova pojedinaca i udruženja u cilju održavanja srpske tradicije i kulture sa teritorije Grada Požarevca.

Organizacija izložbe je u skladu s Ugovorom o donaciji za realizaciju projekta ,,Kultura bez granica”, finansiranog u okviru Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija. Grad Požarevac je u partnerstvu sa opštinom Anina iz Rumunije uspešno realizovao ovaj projekat u periodu od decembra 2017. do juna 2019. godine.

Foto: Grad Požarevac

U skladu sa ciljevima Projekta i u skladu sa činjenicom da postoji potreba amatera, neafirmisanih umetnika i udruženja koja se bave promovisanjem srpske kulture za prostorom za izlaganje svojih proizvoda, Grad svake godine organizuje i nastaviće s organizacijom ovakve izložbe i to u letnjem i zimskom periodu, u trajanju od minimum mesec dana.

Napominjemo, izlaganje na info pultovima, kupljenim u okviru Projekta, je besplatno.

Cilj Grada Požarevca je da promoviše kreativnost i širenje kulture, transfer veština i znanja, mobilnost umetnika i cirkulaciju umetničkih i kulturnih dela i proizvoda.

Ključni ciljevi su razvijanje lokalnih turističkih privreda zasnovanih na poboljšanju kvaliteta turističkih usluga, održivom korišćenju prirodnog i kulturnog nasleđa, stvaranju kapaciteta i veština za kvalitetne turističke usluge, dizajniranju inovativnih proizvoda.

Izložba se organizacije u ulici Stari korzo u centru Grada Požarevca.

KOMENTARIŠI