Niko ne zna šta je Mira Marković šapnula Slobodanu Miloševiću pre nego što će izgovoriti sudbonosno “da”, ali ova slika s njihovog venčanja izazvala je veliko interesovanje na društvenim mrežama.

sloba i mira vencanje
Slika sa venčanja Mire i Slobe

 

Ljubav Mire i Slobe je, kako svedoče njihovi prijatelji i poznanici, bila još iz studentskih dana nešto što se retko viđa.

Slobodan Milošević je sahranjen 18. marta 2006. godine u dvorištu porodične kuće Mire Marković u Požarevcu, a na večni počinak otišao je uz zvuke pesama “Podmoskovskih večeri” i “Rjabinuške”, koje su bile posebno drage njemu i Miri.

Foto: Bojan Trailović
Foto: B.T.

Mira Marković nije prisustvovala sahrani, a evo šta je, između ostalog, poručila voljenom mužu u pismu koje je pročitano na njegovom grobu.

“Sad nisam tu, uz tebe, u našoj zemlji, kod naše kuće. Nas dvoje smo uvek bili na istoj strani sveta, tamo gde se vodi veličanstvena bitka za slobodu naroda i ljudi, za ravnopravnost među njima, za dostojanstvo ljudskog života. Ja ću ostati tamo gde si me ostavio i nastaviću gde sam stala. Voleću našu zemlju, našu decu, našu kuću. Boriću se za naše ideale. Čekala sam te pet dugih teških strašnih haških godina i nisam te sačekala. Sad čekaj ti mene. Voli te tvoja Mira.”

KOMENTARIŠI