Poslednja poruka Mire Marković Slobodanu Miloševiću

Poslednja poruka Mire Marković Slobodanu Miloševiću

Niko ne zna šta je Mira Marković šapnula Slobodanu Miloševiću pre nego što će izgovoriti sudbonosno “da”, ali ova slika s njihovog venčanja izazvala je veliko interesovanje na društvenim mrežama.

sloba i mira vencanje
Slika sa venčanja Mire i Slobe

 

Ljubav Mire i Slobe je, kako svedoče njihovi prijatelji i poznanici, bila još iz studentskih dana nešto što se retko viđa.

Slobodan Milošević je sahranjen 18. marta 2006. godine u dvorištu porodične kuće Mire Marković u Požarevcu, a na večni počinak otišao je uz zvuke pesama “Podmoskovskih večeri” i “Rjabinuške”, koje su bile posebno drage njemu i Miri.

Foto: Bojan Trailović
Foto: B.T.

Mira Marković nije prisustvovala sahrani, a evo šta je, između ostalog, poručila voljenom mužu u pismu koje je pročitano na njegovom grobu.

“Sad nisam tu, uz tebe, u našoj zemlji, kod naše kuće. Nas dvoje smo uvek bili na istoj strani sveta, tamo gde se vodi veličanstvena bitka za slobodu naroda i ljudi, za ravnopravnost među njima, za dostojanstvo ljudskog života. Ja ću ostati tamo gde si me ostavio i nastaviću gde sam stala. Voleću našu zemlju, našu decu, našu kuću. Boriću se za naše ideale. Čekala sam te pet dugih teških strašnih haških godina i nisam te sačekala. Sad čekaj ti mene. Voli te tvoja Mira.”

KOMENTARIŠI