Potpisan Protokol o saradnji za unapređenje bezbednosti u oblasti drumskog saobraćaja i...

Potpisan Protokol o saradnji za unapređenje bezbednosti u oblasti drumskog saobraćaja i transporta u Požarevcu

Danas, 8. juna u Požarevcu je počelo obeležavanje Dana bezbednosti u saobraćaju u Braničevskom okrugu, kada je ujedno potpisan Protokol o saradnji za unapređenje bezbednosti u oblasti drumskog saobraćaja i transporta između Agencije za bezbednost saobraćaja i kompanije Arriva.

Foto: Urban City

Ovim povodom, tokom dana održava se i edukativni program za decu, mlade, penzionere, motocikliste i traktoriste u Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Malom Crniću, Osanici i Žagubici, u cilju podizanja svesti o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju kod svih građana.

Foto: Urban City

Prisutnima su se u prostorijama Arriva Litas Požarevac obratili Jasmina Milošević, v.d. dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja i Dejan Bogunović, generalni direktor kompanije Arriva Litas.

Foto: Urban City

Jasmina Milošević se zahvalila kompletnom menadžmentu kompanije Arriva Litas koja je  kao deo svojih korporativnih aktivnosti uvideli saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju.

Foto: Urban City

Dejan Bogunović je istakao da Arriva Litas kao član veće grupacije “Dojče Banke” ima svoje glavne vrednosti, a to su bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a kroz ovakve aktivnosti žele da prenesu evropska i svetska iskustva kroz aktivnu komunikaciju sa građanima.

Foto: Urban City

U 9.30h na parkingu kod Centra za kulturu Požarevac podeljeno je 50 autosedišta za veću bezbednost najmlađih sugrađana. Autosedišta su obezbedili Grad Požarevac i Agencija za bezbednost saobraćaja.

Foto: Urban City

Arriva posluje u okviru Deutsche Bahn grupe, vodećeg svetskog provajdera usluga transporta i logistike i jedan je od najvećih prevoznika u Evropi, koji godišnje ostvaruje 2,2 milijarde putovanja. Posluje u 14 zemalja sa 19,500 autobusa, 1,123 vozova i 21 trajekta i zapošljava oko 60,000 ljudiArriva je u Srbiji je prisutna od  2013. godine, ima 880 zaposlenih  i 320 autobusa, a godišnje beleži 19,3 miliona pređenih kilometara. Pruža usluge javnog prevoza u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Braničevskom regionu, uz obavljanje međunarodnog, međumesnog, prigradskog, gradskog i vanlinijskog prevoza. U okviru kompanije posluje i istoimena turistička agencija i to sa predstavništvima u Beogradu i Požarevcu. 

KOMENTARIŠI