Potpisan prvi Ugovor o dodeli podsticajnih sredstava u Požarevcu, izdvojeno 17 miliona...

Potpisan prvi Ugovor o dodeli podsticajnih sredstava u Požarevcu, izdvojeno 17 miliona dinara iz budžeta

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i direktor firme Diprom tim DOO Dejan Kovačević

Požarevac je treći grad u Srbiji koji je za 2017. godinu doneo Program lokalnog ekonomskog razvoja, a u cilju ekonomskog razvoja Grada Požarevca i stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom izjavio:

„Za realizaciju ovog Programa Grad je izdvojio 17.000.000,00 dinara za dodelu različitih podsticaja privredi kako bi se stvorili uslovi za osnivanje novih preduzeća, ojačavanja postojećih preduzeća, otvorila radna mesta, uvele nove tehnologije i inovacije i samim ti da se Grad pozicionira kao snažan privredni centar za investiranje, poslovanje i život.

Grad je objavio Javni poziv za dodelu sredstava po ovom Programu, koji je otvoren do utroška sredstava, na koji se javila firma DIPROM doo Požarevac koja je podnela ispravnu prijavu sa zahtevom za sredstava u ukupnom iznosu od 3.315.458,40 dinara kako bi nabavila opremu i time svoj proizvodni proces učinila efikasnijim i kvalitetnijim. Istovremeno  DIPROM je u obavezi da realizuje projekat u roku od tri godine od dodele podsticaja, da isti održi još tri godine, da uposli 21 lice do kraja 2021. godine i da dostignuti broj ukupno zaposlenih ne smanjuje u periodu od najmanje tri godine nakon realizacije projekta, da novozaposlenim licima isplaćuje zaradu uvećanu za 20% od minimalno propisane zarade.

Nakon potisivanja Ugovora sredstva će biti uplaćena DIPROM TIM D.O.O Požarevac u roku od 8 dana, od dana podnošenja urednog zahteva za prenos sredstava Odeljenju za budžet i finansije Gradske uprave Grada Požarevca.“

Direktor Diprom tima DOO Dejan Kovačević je rekao da će ova sredstva dosta značiti njegovoj firmi u cilju daljeg razvoja i zapošljavanja ljudi i da će zaposliti 30 novih radnika. Pohvalio je lokalnu samoupravu za ovaj korak koji će dosta popraviti stanje u privredi. Dobijena sredstva će iskoristiti za nabavku dodatne opreme za pekarsku industriju.

Kako je Javni poziv još uvek otvoren i nalazi se na sajtu Grada poziva se privredni sektor da iskoristi sredstva i olakša sebi poslovanje.

KOMENTARIŠI