Grad je ustupio zemljište u “Severnom bloku industrijske zone”, bez naknade ovoj kompaniji koja će izgraditi fabriku za proizvodnju kafe u kojoj će raditi 22 radnika. Vrednost investicije je oko 2,9 miliona evra.

Ugovor su potpisali zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor „BAMBI SUCCESS“ DOO Aleksandar Miljković.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom rekao da je potpisivanje ovog ugovora znak da politika koju Požarevac vodi na polju lokalnog ekonomskog razvoja daje rezultate:

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović

”Tu pre svega mislim na završetak izgradnje Nove industrijske zone, čiji će prvi stanovnik biti upravo kompanija „BAMBI SUCCESS“ DOO, kao i na obezbeđivanje podsticaja u vidu dobijanja besplatnog zemljišta u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Posebno mi je drago što će čitavu investiciju voditi Požarevljani u saradnji sa grčkim partnerom. Kao što sam već rekao, ovo je prva investicija koja će se realizovati u Novoj industrijskoj zoni u Požarevcu, u kojoj su upravo završeni radovi na putnoj infrastrukturi, i da će sa otvaranjem prve fabrike, industrijska zona I praktično početi da funkcioniše. Poslednjih meseci povećalo se interesovanje za kupovinom novih parcela, i to od strane naših sugrađana, što mi je posebno drago, i nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti imati još ovakvih konferencija. Očekujemo da će sa povećanjem proizvodnje svoje zaposlenje naći još ljudi i da će ovo biti dodatni signal za privlačenje novih investicija u naš grad. U prethodnom periodu smo, prateći politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dosta toga uradili kada je u pitanju pokretanje privrede na teritoriji Grada Požarevca u saradnji sa domaćim i stranim investitorima. Podsetiću da je otvoren ritejl park „Stop shop“  koji je od svog početka još dodatno proširio svoje kapacitete, zatim kinesko-belgijska kompanija koja se bavi reciklažom plastike u planu je i skoro otvaranje fabrike konditorskih proizvoda… Lokalna samouprava je dosta toga učinila kada je u pitanju izgradnja komunalne infrastrukture kako nadzemne tako i podzemne, doveden je gas do industrijske zone počeće sa izgradnjom TS Požarevac 2 110/35/10 KV. Dosta toga je urađeno u pogledu stvaranja povoljnog poslovnog okruženja tako da je Požarevac između ostalih dobio nagradu Brand leader award i BFC SFE sertifikat. U cilju dobre saradnje sa privrednim sektorom pokrenuta je akcija „Privreda bez granica“ gde smo u neposrednom kontaktu sa firmama iz Požarevca čuli njihove predloge i sugestije ali i predstavljali smo povoljnosti koje grad pruža kako bi se pospešila privreda. U narednom periodu ćemo uložiti dodatne napore kako bi još više podigli privredu Grada Požarevca a za to imamo spremne lokacije, ljudstvo i viziju.”

Pavlović je pohvalio načelnika gradske uprave i njegov tim što su bili opertativni i za kratko vreme su realizovali ovaj Projekat, i zahvalio se kompaniji „BAMBI SUCCESS“ DOO što je rešila da ovu investiciju realizuje u Požarevcu.

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović je rekao da je ideja za otvaranje pogona „BAMBI SUCCESS“ DOO u Požarevcu otpočela pre godinu dana i da je za relativno kratko vreme realizovana. Postupak otuđenja zemljišta bez naknade bio je složen, od formiranja parcele, preko donošenja odluke na Skupštini grada Požarevca do saglasnosti Vlade Republike Srbije. „BAMBI SUCCESS“ DOO dao je bankarsku garanciju da će sve potpisano biti završeno u kratkom roku. Simonović je dodao da mu je drago što je ova kompanija nakon prezentacije privrednih potencijala grada rešila da investira baš u Požarevcu i pored drugih lokalnih samouprava.

Direktor „BAMBI SUCCESS“ DOO Aleksandar Miljković

Direktor „BAMBI SUCCESS“ DOO Aleksandar Miljković rekao je da je izuzetno zadovoljan ovom uspešnom saradnjom, pohvalio je načelnika Simonovića i njegov tim koji su u kratkom roku učinili sve što je u njihovoj moći da realizuju ovaj projekat. Miljković je rekao da su uslovi koje je Požarevac ponudio preko svog ekonomskog plana razvoja bili dobri i da su se zbog toga odlučili za ovaj grad. On je još dodao da očekuje da uskoro krenu sa izgradnjom fabrika. U prvoj fazi izgradiće 1600 m2 fabrike sa planiranim kapacitetom od 200 tona kafe na mesečnom nivou. Direktor „BAMBI SUCCESS“ DOO očekuje da u narednoj godini već pređu u drugu fazu, proširenjem na još jednu parcelu i povećnjem proizvodnje a investicija bi tada trebala da premaši 3 miliona evra. Tako da će se Požarevcu vratiti nekadašnji brend „Pascalin“ kafa sa drugim proizvodima baziranim na ovom crnom zlatu.

KOMENTARIŠI