Potpisan ugovor za finansiranje učešća u projektu Opšte bolnice u Požarevcu od...

Potpisan ugovor za finansiranje učešća u projektu Opšte bolnice u Požarevcu od 42 miliona dinara

Ukupna vrednost projekta je 700.894 evra

Danas, 19. decembra gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i direktor Opšte bolnice Požarevac dr Danko Nikolić potpisali su ugovor o finansiranju učešća u projektu „Rumunsko-srpska zajednička inicijativa u borbi protiv kancera u pograničnom regionu“.

Ukupna vrednost projekta je 700.894 evra.

“Grad Požarevac je u odluci o budžetu za 2018. godinu obezbedio potrebna finansijska sredstva u iznosu od 42 miliona dinara za finansiranje sopstvenog učešća Opšte bolnice u Požarevcu po ovom projektu. Očekujemo da 2021. godine projekat i realizacija budu završeni”, rekao je gradonačelnik Požarevca.

BANE SPASOVIĆ, Foto: Urban City

Direktor Opšte bolnice Požarevac dr Danko Nikolić je rekao da je u ovaj projekat uključeno i 12 opština u Srbiji i da će mnogo bolnica od ovog projekta imati benefite. “Ovaj projekat donosi bolje uslove za sve naše građane, dobićemo uslovne, moderne prostorije, gde će svi naši pacijenti lečenje mnogo lakše podneti”, rekao je Nikolić. 

DANKO NIKOLIĆ, Foto: Urban City

Nikolić je još rekao da je za realizaciju ovog projekta bilo bitno i učešće lokalne samouprave od 15%, što je nešto više od 700.000 evra i ovom prilikom zahvalio gradonačelniku Požarevca i Gradu Požarevcu koji su pozitivno odgovorili na zahtev. 

Foto: Urban City

Ovaj iznos biće upotrebljen za informatički sistem.

Gradonačelnik i direktor bolnice iskoristili su ovu priliku da svim građanima Požarevca i ostatka Srbije čestitaju slavu Svetog Nikolu.

KOMENTARIŠI