Potpisani ugovori o stipendijama sa studentima sa teritorije Grada Požarevca

Potpisani ugovori o stipendijama sa studentima sa teritorije Grada Požarevca

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović potpisao je ugovore o stipendiranju studenata sa teritorije Grada Požarevca. Za ove namene grad je izdvojio 7 miliona dinara, ugovori su potpisani sa 60 studenata i ostalo je još deset stipendija za novi konkurs. Od 2015. godine grad je iznos za stipendije povećao sa 5 na 7 miliona dinara.

Spasović je pozdravio studente i poželeo im je sreću u daljem školovanju i radu:

“Ovaj grad i ova zemlja, isto kao i svi ostali gradovi i države, snažni su onoliko koliko su obrazovani i vredni njihovi stanovnici. To je razlog što grad Požarevac, u ovom vremenu punom izazova za našu zemlju, ne odustaje od svojih prioriteta a to je ulaganje u budućnost. Kada je budućnost u pitanju, lokalna samouprava poslednjih godina tu nedvosmisleno stavlja znak jednakosti sa razvojem prosvete i ulaganjem u sjajne mlade umove. Ono što želimo da uradimo odmah, i što već činimo, je da vas promovišemo u lokalnoj zajednici kao neprocenjivo blago, poseban dar koji grad ima i svojevrsne idole svim ostalim učenicima.

BANE SPASOVIĆ, Foto: Grad Požarevac

Uporedo sa time, svake godine povećavamo novac iz gradskog budžeta koji usmeravamo u stipendije za studente. Tako smo od 2015. godine i 5 miliona dinara došli do današnjih 7 miliona dinara i 70 stipendista. Danas potpisujemo ugovore sa 60 studenata a za još 10 studenata biće raspisan naknadni konkurs. Svesni smo da 10.000 dinara koje će svako od vas mesečno dobijati nije svota koja će pokriti troškove studija, ali jeste mala pomoć i gest koji vam zapravo čine vaši sugrađani. Tih 10.000 dinara mesečno, izdvojenih iz poreza svih Požarevljana, njihova su poruka da cene vaš napor uz molbu da znanje uložite u napore svih građana Srbije da ona postane još bolje mesto za život.“

Foto: Grad Požarevac

Spasović je zaključio da ovom stipendijom svi građani pomažu studentima da stečenim znanjem i zvanjem imaju izbora da učine ono što im srce poručuje, nadajući se da će odlučiti da to znanje upotrebe u izgradnji još boljeg Požarevca i Srbije.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI