Potpisani ugovori sa sportskim udruženjima za 2018. godinu /Video/

Potpisani ugovori sa sportskim udruženjima za 2018. godinu /Video/

Ugovore je potpisao predsednik opštine, a zaključeni su sa 37 udruženja

U opštini Veliko Gradište 09. januara su potpisani ugovori sa sportskim udruženjima o dodeli sredstava za 2018. godinu.

Ugovore je potpisao predsednik opštine, a zaključeni su sa 37 udruženja, među kojima i Sportskim savezom, Opštinskim fudbalskim savezom, Odbojkaškim klubom, Ženskim odbojkaškim klubom, Fudbalskim i Džudo klubom.

“Komisija je uradila kategorizaciju prema novom pravilniku, usklađenom sa Ministarstvom sporta. Verujem da ćete novac trošiti javno i transparentno, u skladu sa preporukama Ministarstva, Zakonom i potpisanim ugovorima“, rekao je na potpisivanju direktor JU Sportski centar, Saša Branković. On je naglasio i da je preporuka revizije da se izbegnu gotovinska plaćanja i transakcije obavljaju virmanski te da je ove godine, kao i ranijih, podignuta ukupna kvota za finansiranje te su veći i iznosi za seoske sportske klubove i udruženja.

“Namera nam je da ulažemo u sport i podignemo broj registrovani klubova, sportsku infrastrukturu i da broj dece koja se bave sportom bude mnogo veći“, dodao je Branković.

Ove navode potvrdio je i predsednik opštine, Dragan Milić, rekavši da će se opština truditi pre svega da održi ono što ima, a to je da se što veći broj dece bavi sportom.

“Ponosim se izjavom “ni manjeg grada, ni više sporta“. Želim da stimulišemo postojeće klubove, ali i otvaranje novih“, rekao je.

Predsednik je dodao da ga raduje činjenica da u selima, pored fudbalskih, kojima će se na jesen priključiti još nekoliko, postoji i nekoliko stonoteniserskih klubova za koje ima sve više zainteresovnih.

Takođe, zajednička ocena je da su postignuti rezultati na zavidnom nivou te da je zadatak opštine da takvi i ostanu, uz kontinuirano ulaganje u infrastrukturu. Veliko Gradište već ima Veslački centar, Košarkaški kamp Miloša Teodosića, Šahovski klub, a na Srebrnom jezeru u toku je izgradnja sportske hale koja bi trebalo da bude završena do sredine godine. S tim u vezi, u planu je i otvaranje odbojkaškog kampa dok su u toku pregovori sa “Seltom“ iz Viga za fudbalski klub budući da je opština ovom klubu ponudila zemljište za izgradnju.

KOMENTARIŠI