Potpisani ugovori za stipendiranje jedanaestoro sudenata

Potpisani ugovori za stipendiranje jedanaestoro sudenata

Stipendija se dodeljuje studentima za vreme trajanja redovne nastave koja je propisana za sticanje odgovarajućeg stepena obrazovanja, u mesečnom iznosu od 10.000 dinara, počev od potpisivanja ugovora o stipendiranju

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je danas ugovore o dodeli stipendija za 2018/2019. godinu sa jedanaestoro studenata sa područja opštine Veliko Gradište.

“Zadovoljstvo mi je što vas vidim povodom dodele stipendija, ovo činimo niz godina, a nastavićemo i dalje. Ove godine dodelili smo šest stipendija na osnovu deficitarnih kadrova javnih preduzeća i ustanova koji su iskazali svoje potrebe kao i pet stipendija za master studije. Pošto se ukazala šansa, ostalo je još sredstava u budžetu, raspisali smo još pet stipendija za studente iz osetljivih društvenih grupa.

Foto: Opština Veliko Gradište

Na taj način ćemo pomoći deci da završe studije, a sa ovim studentima dodelili smo ukupno 27 stipendija. Želim da vam studiranje prođe bez trzavica, da bez problema završite fakultet i da se vratite u opštinu da radite jer se otvaraju nova radna mesta u privredi i turizmu.“, rekao je predsednik opštine.

Od ukupno 11 raspisanih stipendija, opština će u ovoj školskoj godini stipendirati dva redovna studenta i četiri iz osetljivih društvenih grupa kao i petoro polaznika master studija. Stipendije su dobili Milošević Jelena, student Građevinskog fakulteta u Beogradu, Životić Miloš student Fakulteta bezbednosti u Beogradu, Stanojević Stevan student Visoke turističke škole strukovnih studija u Beogradu, Stojadinović Ljubica student Filološkog fakulteta u Beogradu, Kocmanović Vera student Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju i Stanković Bojana student Filološkog fakulteta u Beogradu. Stipendije za master program dobili su studenti Milosavljević Denis student Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, Mirković Nevena student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Nikolić Nevena student Matematičkog fakulteta u Beogradu, Vučić Kristina student Mašinskog fakulteta u Beogradu i Životić Desimir student Rudarko-geološkog fakulteta u Beogradu.

Stipendija se dodeljuje studentima za vreme trajanja redovne nastave koja je propisana za sticanje odgovarajućeg stepena obrazovanja, u mesečnom iznosu od 10.000 dinara, počev od potpisivanja ugovora o stipendiranju.

KOMENTARIŠI