Površinski kop „Drmno“: Remonti počeli sredinom marta

Površinski kop „Drmno“: Remonti počeli sredinom marta

Na Površinskom kopu „Drmno“ napravljen je predlog remonta za ovu godinu. Ovogodišnja remontna sezona, kao što je i bilo planirano, počela je sredinom marta s opravkom osnovne rudarske mehanizacije, koja radi u okviru četvrtog jalovinskog sistema.

– Očekujemo da se tada tim sistemom završi tehnološka operacija otkopavanja visinskog bloka, kada će se steći i uslovi da se tokom remonta četvrtog jalovinskog sistema obave neophodna tehnološka pomeranja, kako na radnoj etaži bagera „SRs 1300“, tako i na odlagališnom delu pomenutog sistema – rekao nam je Dragoslav Slavković, direktor Površinskog kopa „Drmno“.

U maju počinje remont BTD sistema, Foto: Energija Kostolac

Posle toga, kako objašnjava Slavković, za sredinu aprila planiran je remont prvog jalovinskog sistema. Paralelno sa remontnim aktivnostima na prvom očekuje se i stajanje šestog jalovinskog sistema, gde će izvođač radova započeti poslove na otklanjanju uočenih nedostataka na sistemu u skladu s garancijama i ugovornom obavezom.

Prema rečima našeg sagovornika, remont osnovne rudarske mehanizacije i opreme koja je angažovana u ugljenom sistemu ugovoren je i usaglašen s termoelektranama, planiran je za sredinu maja i trajaće do sredine juna.

Kako nam je rečeno, ostale remontne aktivnosti na rudarskim sistemima na kopu „Drmno“ odvijaće se u skladu s tehnološkom situacijom na kopu i stanjem s rezervnim delovima.

KOMENTARIŠI