Površinski kop „Drmno“: Veća proizvodnja otkrivke

Površinski kop „Drmno“: Veća proizvodnja otkrivke

Foto: Energija Kostolac

Proizvodnja uglja od početka godine je stabilna, predvidiva, kontinuirana i u skladu sa potrebama termoenergetskih kapaciteta.

Na Površinskom kopu „Drmno“ u martu su iskopane 713.243 tone uglja, podaci su Službe za praćenje i analizu proizvodnje. Na deponijama je na kraju meseca bilo 224.409 tona uglja. Za tri meseca rada u ovoj godini iskopano je 2.309.349 tona uglja, što je na nivou plana.

Ugalj se od početka godine sa kopa „Drmno“ odvozi i za potrebe termoelektrane „Morava“ iz Svilajnca. Za tri meseca je ukupno izdvojeno 71.340 tona sitnog uglja. Proizvodnja uglja od početka godine je stabilna, predvidiva, kontinuirana i u skladu sa potrebama rada i angažovanja termoenergetskih kapaciteta instalisanih u Kostolcu, rečeno nam je u Službi.

Rudarskim sistemima za otkrivanje uglja, prema obrađenim podacima o proizvodnji otkrivke, u martu je otkopano 3.654.905 kubika čvrste mase, što je za 14 odsto više od plana. Od početka godine rudarskim sistemima za otkrivanje uglja otkopano je 8.939.461 kubnih metara čvrste mase. U odnosu na prvi kvartal prošle godine ostvaren je rast proizvodnje otkrivke za 367.096 kubika.

KOMENTARIŠI