Požarevac je do pre nekoliko godina bio čuven i jedini grad koji je imao kružni tok (Trg Oslobođenja) u kom nije važilo prvenstvo prolaza za vozila koja su u kružnom toku već su prvenstvo prolaza imala vozila koja se kreću iz pravca Beograda ka Velikom Gradištu.

U poslednjih nekoliko godina Požarevac je dobio nekoliko raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja: Bulevar, Industrijska zona, Zabelska petlja.

Kako nezvanično saznajemo u planu je izgradnja potpuno novog kružnog toka na uglu ulica Moše Pijade i Jovana Šerbanovića.

untitled

15 KOMENTARA

  1. Zapravo jeste bitno izgraditi dobru saobracajnu infrastrukturu u samom gradu, pogotovo zato sto planiraju da zatvore tabacku carsiju.

  2. treba se postaviti semafori a ne kruzni tokovi na glavnim saobracajnicama, kruzni tok se posatvlja u male ulice da bi usporili saobracaj a ne na glavnom putu

  3. Што пре се тај кружни ток уради то ће за грађане бити боље,наравно и безбедније.Још једна раскрсница је,поред многих,што се тиче безбедности врло важна – Ул. Пожаревачког партизанског одреда – Слободарска – улица према насељу Бусје (код самослуге МЛЕКИ).Ту је најхитније потребно ставити бар семафор.

  4. Где год могућности постоје,мислим на простор,треба поставити кружне токове !

  5. -“… već su prvenstvo prolaza imala vozila koja se kreću iz pravca Beograda ka Velikom Gradištu…” – Ovo nije tačno. Prednost su imala vozila koja ulaze u kružni tok iz bilo kog pravca, a oni koji su već u njemu, morali su propuštati sve one koji tek ulaze u njega.

  6. U Pozarevcu se samo trose pare na kruzne tokove i sramota, opstina ne pita u kakvom objektu zivim, prvo treba pomoci ljudima kojima je potreban krov nad glavom, pa tek onda praviti kruzne tokove

  7. u svajcarskoj na svakoj maloj raskrsnici postoji kruzni tok u precniku od metar ipo sa deset santimetara podignutim asvaltom ili travnjakom na sredini koji kostaju da se naprave do pet hiljada evra a ne ko kod nas milione i oni su prakticniji nego semafori jer semafori prave velike guzve u saobracaju

  8. Ispravka, nije jedini kruzni tok gde vozila koja su u kruznom toku nemaju prvenstva u odnosu na one koje ulaze u kruzni tok. U Evropi imate dosta takvih primera. Pohvala za ideju, tu je stvarno potreban i ubrzace saobracaj, samo bi naglasio za one koji misle da je to bacanje para da i odrzavanje semafora kosta, a kad se desi neka saobracajka koliko ona kosta? Bolje ulagati pare u ovo nego bacati na neke gluposti.

  9. Predlog: izbrišite više onaj pešački kod pijace Krug i zabranite levo skretanje u Dositejevu i rešićete polovinu gužve u gradu. Drugu polovinu ćete rešiti stavljanjem semafora za pešake na Trgu R. Vujovića, koji će imati 90 sek. crveno i 10 zeleno za pešake.

KOMENTARIŠI