Požarevac dobio pehar za učešće u projektu „Besplatnih škola košarke“ od Marine...

Požarevac dobio pehar za učešće u projektu „Besplatnih škola košarke“ od Marine Maljković

Grad Požarevac dobio zahvalnicu za učešće u projektu „Besplatnih škola košarke“ u sezoni 2016/2017. od Pokreta za žensku košarku Marina Maljković.

U Pokretu u Požarevcu trenira oko 50 devojčica, a njih 27 je bilo na završnom času u hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu gde su se upoznale i družile sa Marinom.

Maljkovićeva je istakla da je osnovni cilj omogućavanje devojčicama da uđu u svet košarke i da im bavljenje sportom postane navika.

– U ovo vreme kada svaka sportska aktivnost košta, Pokret za žensku košarku, uz pomoć prijatelja, pruža besplatne treninge i tako će biti i ubuduće. Želimo da svako dete ostvari svoje pravo na igru, da ne bude limitirano finansijskim aspektom, a sa druge strane da više niko ne može da pronađe izgovor da ne šalje svoje dete da se bavi sportom – istakla je Maljkovićeva.m2-min

Ona je precizirala da je kroz besplatnu žensku školu košarke prošlo 625 devojčica, od kojih je više od 400 njih imalo redovne dolaske.

– Kada se podvuče crta, volim da pričam pre svega o kvalitetu. Naši treneri su izuzetno posvećeni. Rade na tome da kroz zanimljive treninge devojčice uvode u svet košarke, ali isto tako ih i uče kako da sve vrline ove igre koju svi volimo mogu da prenesu u stvarni život – šta znači fer-plej, poštovanje igre, pravila, protivnika, starijih, kako se igra u timu.m1-min

Želimo da naša ženska košarka ima koristi od ovog programa, ali isto tako i naše društvo da dobija kvalitetne osobe.

Radilo se na 13 lokacija, sa 42 treninga nedeljno, ili 1.134 sata rada sa decom, od 1. septembra do sada – zaključila je Maljkovićeva.

KOMENTARIŠI