Požarevac domaćin decenije na Trci kroz Srbiju

Požarevac domaćin decenije na Trci kroz Srbiju

Foto: Urban City / B.P. 2018.

Grad Požarevac proglašen je domaćinom decenije na našoj najpoznatijoj i najznačajnijoj biciklističkoj trci, Trci kroz Srbiju.

Požarevac će ove godine osmi put za redom biti domaćin etape na jubilarnoj, 60. medjunarodnoj biciklističkoj Trci Kroz Srbiju.

Zato su organizatori i direktori naše najveće trke Saša Gajičić i Vladimir Kuvalja odlučili da uruče specijalno priznanje, ustanovljeno ove godine, i da proglase Požarevac domaćinom decenije na najpoznatijoj biciklističkoj manifestaciji u ovom delu Evrope.

Posebnu plaketu i simbol pobednika, žutu majicu sa obeležjem domaćina decenije, Gajičić i Kuvalja će uručiti Ani Miljanić, nekadašnjoj istaknutoj sportistkinji, reprezentativki Srbije u košarci i dugogodišnjem sportskom radniku – dami koja je svojim nemerljivim doprinosom i zalaganjem, u prethodnih 10 godina podigla nivo organizacije Trke kroz Srbiju na znatno viši nivo.

Ana Miljanić je dugogodišnji član gradskog veća grada Požarevca za sport, a od 2013. i jedna od najvažnijih osoba u organizaciji Trke kroz Srbiju.

Zahvaljujući Ani Miljanić, prošlogodišnja Trka kroz Srbiju završena je spektakularnim sprintom upravo u samom centru Požarevca, kada je trijumfovao Italijan Enriko Salvador.

Ana Miljanić je od nedavno narodna poslanica u Parlamentu Srbije.
Požarevac je od 2013. konstantno bio domaćin etapa, i grad koji je na izuzetan način dočekivao bicikliste iz celog sveta na trasi Trke kroz Srbiju.

U narednoj sedmici, predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović, direktor Trke kroz Srbiju Vladimir Kuvalja, i sportski direktor Saša Gajičić ponovo će posetiti Požarevac, kako bi Ani Miljanić uručili ovo prigodno priznanje i nagradu, a interesantno je da će se ovogodišnja Trka kroz Srbiju održavati u isto vreme kada su u Požarevcu predviđene i Ljubičevske konjičke igre – jedan od najvećih sportkih, istorijskih i kulturnih dogadjaja u našoj zemlji.

Ove godine, Požarevac će biti domaćin cilja druge etape, koja će se voziti 2. septembra, iz Mionice sve do Požarevca.

Cilj druge etape ponovo će biti u samom centru ovog prelepog grada, koji je u poslednjoj deceniji postao poznat i po sjajnoj organizaciji biciklističkih događaja i Trke kroz Srbiju.

KOMENTARIŠI