Pomoć devetogodišnjem Despotu Laziću iz Bajine Bašte, koji boluje od neizlečivog kožnog oboljenja, stiže i posredstvom društvenih mreža. Članovi grupe građana pod nazivom “Požarevac na Fejsbuku”, koja ima više od hiljadu članova, odlučili su da deo svoje stranice na aukciji ponude kao oglasni prostor…

Radi se, inače, o veoma posećenoj stranici i mnogi restorani su više puta pokušavali da na njoj postave svoje ponude za novogodišnji doček. Sada im je omogućeno da vrh profila nazvanog “Požarevac na Fejsbuku”, te grupa pod imenom “Kulinarenje” i “Požarevac dijaspora” iznajme tokom javnog nadmetanja na kojem je početna cena 10.000 dinara. Zakup pomenutog prostora važi do 1. januara, a ako izlicitirana cena premaši 20.000 dinara, aranžman će biti produžen i za Božić, te za srpsku Novu godinu.

Administratori imaju i rezervni plan – ako vlasnici restorana ipak odustanu od ove vrste reklame – pa na aukciju pozivaju i firme koje žele da “okače” svoju novogodišnju čestitku.

Po završetku aukcije, sav dobijeni novac će biti uplaćen porodici obolelog dečaka, a uplatnica skenirana i postavljena na stranici grupe nazvane “Požarevac na Fejsbuku”.

KOMENTARIŠI