Požarevac po šesti put proglašen za najhumaniju sredinu u Srbiji

Požarevac po šesti put proglašen za najhumaniju sredinu u Srbiji

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda održan je tradicionalni novogodišnji prijem u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije, na kojem su uručena priznanja najuspešnijim gradovima, opštinama i institucijama za postignute rezultate u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi. Priznanje za ovaj značajan oblik humanosti, u ime grada Požarevca primio je predsednik Skupštine grada Bojan Ilić.

Na samom početku prijema prisutne su pozdravili Andreja Mladenović zamenik gradonačelnika Beograda i Gradomir Bogdanović direktor Instituta za transfuziju Srbije.

Gradu Požarevcu je šestu godinu zaredom dodeljena plaketa za najhumaniju sredinu u Srbiji po ostvarenom nivou davanja krvi u odnosu na broj stanovnika. Priznanje je predsedniku Skupštine grada Požarevca Bojanu Iliću uručio direktor Instituta za transfuziju Srbije Gradomir Bogdanović.

„Čast mi je što mogu u ime grada Požarevca da primim priznanje za najhumaniji grad u 2016. godini kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo krvi. Ovom prilikom zahvaljujem se Crvenom krstu, volonterima, svim građanima i javnim ustanovama koji su pomogli da grad Požarevac šesti put za redom bude najhumanija sredina u 2016. godini i nadam se da će to biti praksa i u budućnosti jer nam to predstavlja i čast i obavezu da ovaj rezultat o uspeh ponovimo“, rekao je predsednik Skupštine Bojan Ilić.

„Ovo je kruna višegodišnjeg rada požarevačkog Crvenog krsta na motivisanju dobrovoljnog davanja krvi i borbi za svaku jedinicu ove dragocene tečnosti. Priznanje nas obavezuje da i u 2017. godini zadržimo ovakav uspešan i visok nivo davalaštva krvi kako bi smo obezbedili krv za sve naše sugrađane kojima je ona najpotrebnija“, rekao je sekretar Crvenog krsta Saša Obradović.

KOMENTARIŠI