Danas je u 13 časova održana konferencija za medije povodom 54. Ljubičevskih konjičkih igara u ergeli Ljubičevo koje su pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije.

Konferenciji za medije je prethodila poseta Etno parku “Tulba”, obilazak carskog šatora “Požarevačkog mira”, hipodroma, kao i ergele “Ljubičevo”, gde je i održana konferencija.

Foto: Urban City

Na konferenciji su se obratili Generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković, gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, predstavnici Apatinske pivare koja je prijatelj 54. LjKI, dok je samom početku konferencije prethodio nastup Gradskog ženskog hora “Barilli”.

Foto: Urban City

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović izrazio je zadovoljstvo kako teku pripreme za ovogodišnje 54. LjKI i osvrnuo da trend dobre organizacije, kao što je to bilo i prošle 2016. godine će se nastaviti i u budućnosti. Manifestacija Ljubičevske konjičke igre ima za cilj da budu u samom vrhu manifestacija u Srbiji, ali i da LjKI bude sinonim za Požarevac i u regionu. Požarevačke LjKI imaju status nacionalne manifestacije koje su pod pokroviteljstvom od prošle godine predsednika Republike Srbije.

Fond nagrada za ovogodišnji Ljubičevski višeboj je 1,5 miliona dinara.

Svečano otvaranje ovogodišnjih 54. LjKI je u petak, 1. septembra, a igre će svečano otvoriti Aleksandar Vučić.

Podsećamo da je prijatelj ovogodišnjih LjKI Jelen pivo, odnosno Apatinska pivara koja je za ovu priliku spremila posebnu etiketu, a Požarevljanima poklonila koncerte Riblje Čorbe i grupe Kerber.

Foto: Urban City

Generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković rekao je da LjKI nisu posebne samo zbog ljubičevskog višeboja, već kao generalna proba pred 55. LjKI, koje su se u poslednje dve godine dosta promenile. LjKI predstavlja razvoj turizma za čitavu Srbiju, ali pre svega Braničevski okrug i Požarevac. Spona prošlosti, tradicije i budućnosti su ono što čine LjKI posebnom manifestacijom.

 

KOMENTARIŠI