Požarevačka gimnazija upisuje tri smera, poznato koliko učenika će biti primljeno

Požarevačka gimnazija upisuje tri smera, poznato koliko učenika će biti primljeno

Foto: Urban City / B.P.

Pred učenicima osmog razreda i njihovim porodicama je važan period. Požarevačka gimnazija za 2024/25. školsku godinu napravila sledeći plan upisa, tri odeljenja prirodno-matematičkog smera (84 učenika), dva odeljenja društveno-jezičkog smera (56 učenika),
jedno odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (20 učenika).

-Za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima polaže se prijemni ispit i nastavnici Požarevačke gimnazije žele da pomognu zainteresovanim učenicima u pripremi za polaganje, kroz besplatnu pripremnu nastavu. To je pomoć i podrška naše škole porodicama, navodi se u saopštenju za medije ove škole.

Za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku kandidat polaže prijemni ispit na kome rešava test iz matematike.

Foto: Urban City // I. Popović

Prijava za polaganje prijemnog ispita biće moguća elektronski 15-22. aprila 2024. godine, na portalu Moja srednja škola (MSŠ) ili neposredno u prostorijama Požarevačke gimnazije 19-20. aprila 2024. godine, 8-16 časova.

Prijemni ispit za upis u ovo odeljenje je 18. maja, 10-12h.

Za prijavu učenika za pripremnu nastavu potrebno je da roditelj/zakonski zastupnik popuni prijavni obrazac, koji može naći na sajtu Požarevačke gimnazije, do ponedeljka, 1. aprila 2024. godine, do 19 h. Pripremna nastava biće organizovana onlajn, kako bi svim zainteresovanim učenicima bila dostupna. Nakon navedenog datuma na e-mail roditelja biće poslata dalja obaveštenja.

KOMENTARIŠI