foto: ilustracija

Naime, KupujemProdajem, jedan od najpopularnijih sajtova za online prodaju i kupovinu u Srbiji, objavio je listu najtraženijih artikala tokom 2016. godine, kao i listu gradova iz kojih je postavljeno najviše oglasa a među njima je i Požarevac.

Tokom proteklih 12 meseci preko ovog portala prodato je preko milion predmeta, ukupne vrednosti od 159,4 miliona EUR. Tako, tri kategorije u kojima je prodat najveći broj artikala su mobilni telefoni, kompjuterska oprema i kućni aparati i elektronika. Pored toga, značajan broj proizvoda prodat je u kategoriji auto-opreme, kao i obuće i odeće. Razmenjeno je čak 21,68 miliona poruka tokom 2016. na ovom sajtu.

Gledajući ukupnu vrednost prodate robe po kategorijama, najviše novca (€43.790.165,82) je potrošeno na nekretnine, što nije iznenađujuće. Odmah iza toga ljudi su najviše potrošili na automobile + (€22.321.173,48), a treću kategoriju su zauzeli mobilni telefoni. Publikacija dalje pokazuje da su odeća, obuća i muzički instrumenti još neke od najtraženijih i najpopularnijih kategorija ove godine, sa statistikom od preko 134.000 prodatih stvari, dok su korisnici ovog portala znatan deo novca izdvojili i za poljoprivredne mašine i proizvode, zatim auto-delove, te raznu industrijsku opremu.

Najviše mobilnih i opreme

Najviše oglasa je bilo u kategorijama mobilnih telefona i opreme, automobila i knjiga. Preko portala KupujemProdajem prodata su 26.992 iPhona, i čak 5.183 traktora. Na visokom mestu su i psi, kojih je prodato preko 11.000. Četvrtina oglasa je došla iz Beograda, a značajan broj je postavljen i od korisnika iz Novog Sada, Niša i Požarevca. Ipak, najviše oglasa je postavljeno iz raznih gradova u Srbiji – preko 50 odsto.

KOMENTARIŠI