Požarevljanin vozio sa 3,15 promila, odmah mu izrečena presuda

Požarevljanin vozio sa 3,15 promila, odmah mu izrečena presuda

Foto: Urban City // arhiva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, od 13. juna do danas, u redovnoj kontroli, isključili su iz saobraćaja petoricu muškaraca koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan bio i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i dvojicu koji su odbili da se alkotestiraju.

Patrola policije u Požarevcu zaustavila je vozača „folksvagena“ (45) koji je vozio sa 3,15 promila alkohola u organizmu.

Sudija za prekršaje mu je, zbog nasilničke vožnje, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 140.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 9 meseci, kao i 15 kaznenih poena.

U Petrovcu na Mlavi zaustavljen je četrdesetdvogodišnji vozač „škode“ koji je bio pod vidnim dejstvom alkohola, odbio da se podvgne alkotestu, a potom pretio policajcu i udario ga.

Nakon zadržavanja, vozač je priveden sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 8 meseci, kao i 14 kaznenih poena.

Protiv njega će, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

U okolini Golupca, vozač „pežoa“ (30), vozeći pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i sa 1,40 promila alkohola u organizmu, izgubio je kontrolu nad automobilom, sleteo sa puta i prevrnuo se, a u ovoj nezgodi niko nije povređen.

Saobraćajna policija u Kučevu i okolini Požarevca zatekla je vozače „forda“ (21), „opela“ (52) i „zastave“ (36) koji su automobilima upravljali sa 1,85 promila, 1,53 i 1,31 promila alkohola u organizmu, kao i vozača „mopeda“ (40) koji je odbio da se alkotestira.
Svi vozači su zadržani do 12 sati i protiv njih su podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

KOMENTARIŠI