Prvostepenom presudom Višeg suda, Stojan Đorđević (69) iz Požarevca osuđen je na 15 godina zatvora jer je prošle godine nožem usmrtio poljoprivrednika Radišu Milićevića (73), iz Popovca kod Velikog Gradišta. Reč je o maksimalnoj propisanoj kazni, jer Đorđević nije optužen za teško, već za “obično” ubistvo, pišu Večernje Novosti.

 Inače, Đorđević je osuđenik povratnik, jer je već robijao zbog ubistva jedne starije žene u Smederevu. Zločin u Popovcu je izvršio 2. februara prošle godine, u Radišinom dvorištu, kod kojeg je došao kako bi kupio prase. Pošto je Radiša posumnjao da ovaj hoće da ga prevari oko plaćanja, između njih je izbila svađa, a onda je došlo i do fizičkog obračuna. U jednom trenutku, Stojan je izvadio nož i više puta ubo njime Radišu u grudi.

Pre ovog obračuna, Radiša je suprugu Danicu poslao u komšiluk po kantar i dok se ona vratila, zločin je već bio izvršen, a ubica je pobegao. U sudskom postupku dokazano je da je Đorđeviću pri bekstvu pomagao njegov prijatelj Jovica Stević (36) iz Požarevca, koji je zbog toga osuđen na 18 meseci zatvora.

KOMENTARIŠI