Skupština u Požarevcu usvojila izveštaj Gradskog javnog pravobranilaštva za 2017. godinu. Lokalnu samoupravu tužili bivši direktori, povređeni građani, pa čak i odbornici.

Među potpisnicima tužbi koje su lane podnete protiv lokalne samouprave u Požarevcu su bivši direktori, vlasnici oduzetih parcela, građani koje su ujedali psi lutalice, te oni koji su povrede zadobili usled pada u neobezbeđene šahtove ili na oštećeni trotoar. Protiv grada je tabak presavijao i EPS – zbog dugova za struju mesnih zajednica i Direkcije za izgradnju, pišu Novosti.

Svi ovi podaci se nalaze u izveštaju Gradskog javnog pravobranilaštva za 2017, koji su odbornici usvojili tokom poslednje sednice ovdašnje skupštine.

Foto: Ilustracija

Zbog ujeda pasa građani su potraživali odštetu od 140.000 do 350.000 dinara, dok je jedna Požarevljanka za pad u neobezbeđeni šaht tražila 500.000, a dobila 160.000 dinara. Žitelj Bubušinca koji se povredio pri padu usled oštećenog ivičnjaka je zahtevao naknadu od 350.000 dinara. Lj.M. iz Požarevca je u parku stala na kesten, pa je tražila 601.000, ali je grad istakao prigovor da u tome ima i njenog doprinosa…

KOMENTARIŠI