Požarevljanki u Srbiji govorili da je ružna, u Aziji je među najuspešnijim...

Požarevljanki u Srbiji govorili da je ružna, u Aziji je među najuspešnijim modelima

U Srbiji je lepota žene jasno definisan pojam. To bar pokazuje primer Katarine Brkić koja je u svetu modelinga uspela tek pošto je otišla u inostranstvo. Ovde je pokušavala da radi, ali njen izgled se nikome nije dopao.

Katarinu Brkić (21) u svetu modelinga znaju kao Ketty. Rođena je u Požarevcu i kada je počinjala da se bavi manekenstvom, konstatno je nailazila na zidove.

– U Srbiji sam pokušala u više agencija da radim, ali nažalost nisu imali sluha za moj izgled, za moju lepotu, a nisu bili ni profesionalni. Nisu uspeli da mi naruše samopouzdanje, čvrsto sam verovala u sebe i eto, danas sam jedan od najupešnijih srpskih modela u Aziji – priča Ketty.

Katarina Brkić Foto: Crystal model agency
Katarina Brkić Foto: Crystal model agency

– Kod nas još uvek važe pravila da je lepa devojka sa

mo ako ima dugu kosu. Ja imam kratku plavu kosu i ova frizura je totalni hit u Aziji – kaže Katarina Brkić.

Ona tvrdi da u Kini vole kada žene izgledaju drugačije i da su u svetu odavno razbijeni stereotipi o lepoti.

– Za naše pojmove očigledno nisam bila dovoljno lepa sve dok nisam otišla u Peking. U Kini ljudi vole moj izgled jer sam drugačija, a drugačije se svuda u svetu ceni. Nažalost, kod nas ne. Pojam “ružnih manekenki” postoji samo kod nas. Svako je lep na svoj način i svako ima nešto posebno, samo mora to da istakne. U svakom slučaju prolazi polako vreme silikonskih lepotica – zaključuje Katarina.

KOMENTARIŠI