Foto: Pixabay / ilustracija

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane mladiće i devojke, koji žele da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem, da podnesu svoje prijave u centrima Ministarstva odbrane i već u septembru stanu u stroj Vojske Srbije. U toku je i prijava i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Svi kandidati i kandidatkinje prijavljeni za dobrovoljno služenje vojnog roka imaće priliku da provere svoje sposobnosti, prođu dinamičnu vojnu obuku i ujedno pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema svojoj zemlji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

To je, kako se navodi, ujedno i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani Srbije koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala E-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća “Pošta Srbije“ širom zemlje.

Buduće vojnike očekuje mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2023. godini zainteresovani mogu dobiti u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama ili putem linka na sajtu Ministarstva.

KOMENTARIŠI