Foto: Urban City / B.P.

Pozorišna predstava “Otkačene”, rađena po tekstu Slavice Ljuljić, a u režiji Monike Romić biće izvedena u pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu u ponedeljak, 11. novembra 2019. godine, sa početkom u 20 časova. Cena ulaznice je 400 dinara.

Ovo je prva urnebesna komedija po ugledu na strane TV serije, koja prati zgode i nezgode jedne gradske porodice u njihovim pokušajima da žive kao “sav normalan svet”, da se sa svojim problemima nose na zreo i odgovoran način što im nikako ne polazi za rukom i što, naravno, dovodi do niza komičnih situacija.

Prema rečima autora, „Otkačene” je novi domaći pozorišni komad koji govori o vremenu u kom živimo, kao i o stanju društva koje se nalazi na teškom ispitu sastavljenom od najrazličitijih pitanja. Komične situacije, situacije apsurda i situacije zabune povezane su sa raznim pitanjima:

Da li smo previše zagledani u sebe?
Da li su naši životi u opštoj površnosti i zbunjenosti izgubili smisao?
Da li je odnos između novih tendencija i starih vrednosti, sitnih interesa i raznih drugih zadovoljstava na najrazličitije načine, realan?
Da li je populizam plastične hirurgije doneo sreću ili ipak nesreću ljudima?

Predstava na komičan način tretira probleme sa kojima se sreću žene u poslovnom i porodičnom životu, partnerskim i prijateljskim odnosima, sa namerom da se u delu prepoznaju različite generacije.

Uloge:
Boris Milivojević
Monika Romić
Zlatija Ivanović
Slavica Ljujić
Danica Radulović
Jovana Mladenović

Specijalni gost: Igor Lazić Niggor
Specijalni gost iz offa: reditelj Milorad Milinković Debeli

Reditelj: Monika Romić
Konsultant: Nikola Zavišić

Scenski pokret: Pjer Rajković
Scenograf: Tanja Žiropađa
Tekst: Slavica Ljujić
Muzika: popularni hitovi 80tih godina: Poslednja igra leptira, Sanja Ilić, grupa Zana, Bajaga, Žika.. kao i grupa Jindž…
Songove otpevali: Učesnici “Otkačenih”
Produkcija: MoniCart

KOMENTARIŠI