PRAVOSNAŽNA PRESUDA: Osam godina zatvora za ubistvo u kafani

PRAVOSNAŽNA PRESUDA: Osam godina zatvora za ubistvo u kafani

Foto: Urban City / B.P.

Nakon svađe u ranim jutarnjim satima, optuženi je žrtvu pogodio u glavu hicem iz pištolja kalibra 6,35 mm.

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Živislav Stević (71) iz Srednjeva osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva Dančeta Pajića (51) iz Gareva, izvršenog početkom prošlog oktobra nakon kafanske svađe u Češljevoj Bari. Za krivično delo za koje je osuđeni optužen, zakonom je predviđena kazna od pet do 15 godina zatvora, pišu Novosti.

Na prvostepenu presudu žalio se i viši javni tužilac i odbrana optuženog, ali Apelacioni sud njihove žalbe nije uvažio. Ovaj zločin dogodio se u ranijim jutarnjim satima, u kafani „Vlaški raj“, kada je optuženi jednim hicem iz pištolja, kalibra 6,35 mm, usmrtio Pajića, pogodivši ga u glavu. Po pozivu jednog od gostiju kafane, policija je ubrzo stigla na lice mesta i uhapsila optuženog. 

Tokom saslušanja, on je priznao delo za koje se tereti i detaljno ga opisao. On je tom prilikom tvrdio da su ga pokojni Pajić i njegovi prijetalji vređali i ponižavali, pa je zbog toga izašao iz kafane i ubrzo se vratio sa pištoljem. Pošto se podsmevanje nastavilo, on je opalio jednom u pod, ali je tada Pajić ustao i krenuo ka njemu. U strahu za svoju bezbednost, ispalio je još jedan hitac, koji je Pajića usmrtio na licu mesta.

KOMENTARIŠI