Foto: Urban City / B.P. // arhiva

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu u sredu je saslušan Z.J. (42) iz Smedereva, osumnjičen da je pre dva dana u svojoj kući ubio poznanika.

-Osumnjičenom se stavlja na teret da je u Smederevu, u ranim jutarnjim časovima lišio života poznanika, sada pokojnog I.I., sa kojim je neposredno pre toga bio kod zajedničkog prijatelja, a potom i u jednom ugostiteljskom objektu, da bi mu, kada su došli kući kod osumnjičenog, tu zadao više uboda nožem u predelu grudnog koša i stomaka, vrata i leđa, nakon čega je telo pokojnog izneo iz kuće i ostavio ga u dvorištu – navedeno je u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Nakon saslušanja osumnjičenog, koji se koristio svojim pravom da ne iznosi odbranu, tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor u trajanju do 30 dana, zbog, kako je navedeno, okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, zatim da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka.

U predstojećoj istrazi, tužilaštvo će ispitati svedoke, obaviti potrebna veštačenja i preduzeti sve druge neophodne radnje u cilju utvrđivanja kompletnog činjeničnog stanja, dodaje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI