Predsedniku opštine Veliko Gradište Draganu Miliću uručeno je juče priznanje “Zlatni most“ na 11. međunarodnoj konferenciji “Dunavskog biznis foruma“, održanoj u Banja Luci.

Forum sa temama kao što su digitalizacija, zaštita životne sredine, ruralni turizam, poslovna infrastruktura i održivi razvoj okupio je nekoliko stotina učesnika iz Republike Srpske i regiona.

Priznanje “Zlatni most“ je dodeljeno predsedniku opštine kao nagrada za regionalnu saradnju i povezivanje ljudi, ideja i tržišta Poduanvskog regiona.

Direktor “Media inventa“ Vlado Markanović stihovima je najavio laureata – opštinu Veliko Gradšte i Dragana Milića:

“Bogatstvo je u glavama ljudi
Ne u onom što lopov pokrade
Gradište se na Dunavu budi
Veliko je – zapošljava mlade.

Priroda mu sreću podarila
Svu lepotu, blago i oluje
O ideji ako ima krila
Zajednički mudro odlučuje.

Slike plove, a Dunav ih stiže
Sa Draganom projekti se bore
Sa pametnim istina je bliže

Kada zapne traži odgovore…“

Nagradu “Zlatni most“ su primili i Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, Jasminka Palurović, gradonačelnica Kruševca, Draško Stanivuković gradonačelnik Banja Luke, Marko Šantić iz Gospodarske komore Federacije BiH, Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Luka Petrović, generalni direktor EP RS, Milutin Đukanović, predsednik Odbora direktora EP CG, Goran Puzović, generalni direktor „Srbijavode“, Martin Bratanič, predsednikTERIS-a i Javor Radovanković, preduzetnik iz Temišvara (Rumunija) i dugogodišnji saradnik i prijatelj opštine Veliko Gradište.

Pored ovih, dodeljene su i nagrade „Zlatna plaketa“ i „Lider održivog razvoja“ za nekoliko lokalnih samouprava i uglednih kompanija regiona.

Ovogodišnji “Dunavski biznis forum“ održan je u sklopu manifestacija povodom proslave dana grada Banja Luka, a organizovali su ga grad Banja Luka, Gradska razvojna agencija Banja Luka i Media invent iz Novog Sada.

KOMENTARIŠI