Predstava ,,Život je loto“, rediteljke Bojane Lazić, u izvođenju Monike Romić, po tekstu Vladimira Đurđevića, održana je u Maloj sali Centra za kulturu Požarevac, 23. novembra 2020. godine, u organizaciji požarevačke Biblioteke.

Vera dolazi na železničku stanicu i igrom slučaja, počinje da iznosi svoju nesvakidašnju priču u koju su upleteni i njen muž, ljubavnik, komšinica, kuma, mama, tata, loto kuglice, laptop, hitna pomoć, spiker sa železničke stanice. Priča je iz prespektive jedne nezaposlene žene koja balansira između muža informatičara, koji joj sve više ide na živce (mada mu ostaje lojalna) i komšije kriminalca (s kojim je u seksualnoj vezi). U toku predstave se dešava niz neočekivanih situacija ali kad Verin muž dobije sedmicu na Lotou, a već u sledećem trenutku sazna da ga ona vara, svet joj se ruši i počinje njena drama, a publici komedija. A, voz Bar – Beograd sve više kasni. Publika je odlučila da li će naša junakinja otići u slobodu bez novca ili u zatvor, posle kog će je čekati milioni kada izađe. Prisutni su izglasali slobodu.

Ova moderna i neuobičajena predstava sve nas je iznenadila, nasmejala, a pomalo i zamislila. ,,Život je loto“ igra se širom regiona i na raznim festivalima: „Belef“, „Devet“, „Gumbekovi dani“ Zagreb, „KKL“ Rijeka, „Brod teatar“ Novi Sad, „Pozorišni dani“, Bosna, Srbija, Hrvatska, a na Festivalima monodrame u Albaniji i Makedoniji, osvojila je nagrade – za najbolju žensku ulogu i najbolju interakciju sa publikom.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI