Predstavljanje knjige Magdalene Redžović “Azbučnica od sitnica”

Predstavljanje knjige Magdalene Redžović “Azbučnica od sitnica”

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke "Ilija M. Petrović" Požarevac poziva Vas na predstavljanje knjige Magdalene Redžović, "Azbučnica od sitnica" u sredu, 31. oktobra 2018. godine, u 19 časova.

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke “Ilija M. Petrović” Požarevac poziva Vas na predstavljanje knjige Magdalene Redžović, “Azbučnica od sitnica” u sredu, 31. oktobra 2018. godine, u 19 časova.

Magdalena Redžović je rođena u Rumi 1974. godine, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Živi i radi u Kostolcu, sa suprugom i dvoje dece. Profesor je srpskog jezika i književnosti i ovo je njena prva knjiga.

O njenoj knjizi rekla je Gordana Slavković:

“U Magdaleninim pričama svako može da pronađe sebe. Autorka kroz prizmu sopstvenog života slika i stvarnost svakog od nas. I uči nas. Kao dobar pedagog neprimetno i bez suvoparne didaktike. Ali uporno i zanimljivo. Vodi nas kroz gramatiku,
otkriva kulinarske tajne, deli recepte, savetuje kako da razlikujemo bitno od nebitnog, dobro od zla. U njenim pričama sve je moguće. Ono što je malo, postaje veliko. Ono što je udžbeničko gradivo, postaje zanimljivost iz života. Ono što je zamršeno i teško u duši, postaje lakše i jednostavno kad se kaže i kad se sa nekim podeli. A Magdalena je sa nama podelila deo svog sveta. I postala bogatija.”

KOMENTARIŠI