Predstavljanje romana “Kal Juga” u Biblioteci u Kostolcu

Predstavljanje romana “Kal Juga” u Biblioteci u Kostolcu

Foto: Urban City / B.P.

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ organizuje na predstavljanje knjige Mladena Milosavljevića „Kal Juga“ u petak, 29. marta 2019. godina, u 18 časova. Ulaz je slobodan.

O piscu:

Mladen Milosavljević je rođen na Mladence 1982. godine u Smederevskoj Palanci. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odeljenje za Etnologiju i antropologiju. Glavni je i odgovorni urednik “Omaje”, časopisa posvećenog temama iz oblasti folklorne fantastike. Do sada je snimio nekoliko kratkih dokumentarnih i jedan igrani film (Naprata, 2013). Piše priče iz oblasti fantastike.
Objavio je roman Kal juga (Strahor, 2018), istorijsku pripovest sa elementima fantastike.
Sarađivao je sa brojnim internet portalima. Trenutno je kolumnista portala Urbane strane.
Živi i radi u Beogradu

Radnja romana:

Godine 1967. u toku arheoloških iskopavanja na lokalitetu Lepenski Vir, grupa arheologa pronalazi ostatke nepoznate civilizacije.
Svi su oduševljeni tim pronalaskom osim Mijata, studenta arheologije i jednog od učesnika iskopavanja. Kako vreme prolazi, on počinje da veruje da su otkrićem nalazišta arheolozi oživeli nešto drevno, mračno i misteriozno, nešto što vlasti pokušavaju da sakriju.

Dvesta pedeset godina ranije, ispred beogradske tvrđave spremala se najveća bitka za Beograd. Austrijska carska vojska, na čelu sa vojskovođom Eugenom Savojskim, opkoljena je od strane Turaka. Iznenada, bojno polje prekriva gusta magla, koja pomaže Austrijancima da razbiju neprijateljsku vojsku. Jedan od najbližih pratilaca Eugena Savojskog Frombaldo nakon te bitke počinje da piše dnevnik.

KOMENTARIŠI