Predstavljanje romana “Vinča” u Kostolcu: Nedoživljena avantura začinjena uzbuđenjem trilera i jezom...

Predstavljanje romana “Vinča” u Kostolcu: Nedoživljena avantura začinjena uzbuđenjem trilera i jezom horora

Roman koji donosi nedoživljenu avanturu, začinjenu uzbuđenjem trilera i jezom horora

U petak, 4. maja 2018. godine u kostolačkoj biblioteci od 19 časova biće predstavljen roman “Vinča”, autora Ivana Drajzla.

Ivan Drajzl

Rođen na Dan žena 1976. Stekao titulu doktora filoloških nauka, da bi dokazao da ona ne može da od čoveka načini pisca. Sada nastoji da dokuči šta može da stvori pisca. Objavio dve zbirke pripovedaka (Priručnik za potrevljivanje, 2002, Ni seks, ni grad, 2007) i Tri romana (Vinča – Znamenje bogova, 2015, Godina zveri, 2016, Vinča – Tajna Kurgana, 2017.) Bavi se i stand up komedijom. Ako ikada umre, ostaće mu nedovršeni rukopisi. Živi i radi u Nišu.

O romanima:

Vinča – Znamenje bogova i Vinča – Znamenje bogova
Romani koji govore o vremenu vinčanske kulture, moćnom narodu koji je prvi u istoriji čovečanstva topio metal i čiji su trgovci vladali svekolikim znanjima i nepojmljivom mudrošću, kad je Vinča bila kulturni, ekonomski centar sveta. Radnja romana vremenski je smeštena u doba neolita, oko 4700 godina pre nove ere. Bazirajući se na naučnim saznanjima, kroz pustolovno putovanje glavnih junaka, autor je prikazao kako je izgledao život u vinčansko doba na našim prostorima.

Roman koji donosi nedoživljenu avanturu, začinjenu uzbuđenjem trilera i jezom horora.

KOMENTARIŠI