Foto: Urban City // I.P.

Večeras, 15. novembra u 19 časova u svečanoj sali gradskog zdanja organizovana je promocija monografije „Sazvežđe Milivoja Živanovića“, Portreti pobednika Glumačkih svečanosti (1995-2019) povodom 25 godina Glumačkih svečanosti.

Gosti večerašnje promocije monografije bili su Voja Brajović, Dragan Mićanović, Saša Torlaković, Miki Radonjić i autor prof. dr Milivoje Mlađenović.

Monografiju je priredio prof. dr. Milivoje Mlađenović, a uredio Bojan Gačević glavni organizator svečanosti.

Monografija je posvećena glumcima koji su igrali na Glumačkim svečanostima.

Promocija je održana na dan kada je preminuo Milivoje Živanović, 15. novembra pre tačno 45 godina.

Promociji monografije prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Požarevca.

Pavlović je ovom prilikom rekao da mu je čast i zadovoljstvo što je u prilici da bude na današnjoj promociji monografije, uoči još jednog trenutka kada se odaje počast Živanoviću, bardu našeg glumišta.

Foto: Urban City // I.P.
“Uveren sam i da svi oni glumci koji su pobedili na Glumačkim svečanostima Milivoje Živanović, ali i na festivalu Milivojev štap i šešir taj momenat u svojoj karijeri shvataju kao obavezujući da poput njega nastave da inspirišu druge kolege. Dame i gospodo, još jednom hvala prisustvu promociji vam svima na ove monografije i još jednoj stepenici ka cilju grada Požarevca a to je da se večno sećamo našeg čika Milivoja”, zaključio je Pavlović.

KOMENTARIŠI