Predstavljene aktivnosti Unije žena GrO SNS Požarevac

Predstavljene aktivnosti Unije žena GrO SNS Požarevac

Na redovnoj konferenciji Gradskog odbora Srpske napredne stranke Požarevac, Biljana Ivković predsednica Unije žena GrO SNS Požarevac predstavila je aktivnosti unije.

Prema rečima Ivkovićeve cilj Unije žena je ekonomsko osnaživanje žene, političko unapređivanje i stvaranje jedne savremene žene koja će moći da izađe u susret svim zadacima i rešavati probleme koje je današnje društvo stavilo kao prioritet. Aktivnosti koje sprovodi Unija žena se odnose na poboljšanje zdravlja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti u zdravstenoj politici, ostvarivanje rodne ravnopravnosti u obrazovanju, prevenciji i suzbijanju svih vrsta nasilja nad ženama i obezbeđivanju sveobuhvatnog sistema zaštite za žene žrtve nasilja i adekvatnu zastupljenost i učešće žena u procesu odlučivanja.

Biljana Ivković predsednica Unije žena je ocenila da je u ovoj godini ispunjen plan i program unije i da je više nego uspešno ostavrila sve zacrtane ciljeve. Ivkovićeva je predstavila čitav niz humanitarnih akcija i tribina o zdravlju koje su održane u ovoj godini. Početkom godine održan je humanitarni koncert u Domu kulture, sredstva sa koncerta su bila namenjena devojčici oboleloj od leukemije, Unija žena je učestvoval u akciji kupovinom karata. U toku ove godine bilo je nekoliko akcija prikupljanja humanitarne pomoći za ustanove u tri velike akcije Domu za stara lica i ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“ u Stamnici je donirana garderoba u tim akcijama je učestvovalo preo 200 žena članica SNS. Bila je organizovana i velika akcija za Specijalnu ustanovu za lica ometena u razvoju „Gvozden Jovančević“ Veliki Popovac, gde je učestvovalo 72 žene. Unija žena GrO SNS Požarevac je organizovala humanitarne akcije i za višečlane porodice koje su socijalno ugrožene. Na temu zdravlja održano je u 2019. godini devet tribina koje su bile izuzetno posećene.

Predsednica Unije žena Biljana Ivković je rekla da se već radi na planu za 2020. godinu i da očekuje još uspešniju godinu sa više akcija i tribina.

KOMENTARIŠI