Preminula Džuli Kruz, poznata po pesmi iz serije Twin Peaks

Preminula Džuli Kruz, poznata po pesmi iz serije Twin Peaks

Foto: Pixabay

Pevačica i kompozitorka Džuli Kruz preminula je juče, 9. juna, u 65 godini. Tu informaciju podelio je na Fejsbuku njen suprug, urednik i autor Edvard Grinan.

“Za one od vas koji se vraćate ovde, mislio sam da biste možda želeli da znate da sam se danas oprostio od svoje žene, Džuli Kruz. Napustila je ovo carstvo pod sopstvenim uslovima. Nema kajanja. Ona je u miru.

Pošto je imala tako raznoliku muzičku karijeru, često je govorila da je vreme koje je provela kao B zamenjujući Sindi dok je imala porodicu bilo najsrećnije vreme u njenom izvođačkom životu. Zauvek će im biti zahvalna. Kada je prvi put prišla mikrofonu sa Fredom i Kejt, rekla je da je to kao da se pridružila Bitlsima. Ona će ih uvek voleti i nikada neće zaboraviti njihova zajednička putovanja oko sveta. Počivaj u miru, ljubavi moja, i ljubav svima vama.”, napisao je Grinan.

Džuli Kruz je našoj publici najpoznatija po pesmi “Falling in love” iz čuvene serije ‘Twin Peaks’.

Međutim, malo ko zna da je Džuli Kruz istovremeno bila i koautor saundtreka iz serije uz slavnog Anđela Badalamentija. Takođe, njen fantastični glas pamtimo i iz numere “Summer kisses, winter tears” iz filma “Do kraja sveta”, reditelja Vima Vendersa.

Njena karijera bila je uvek rastrzana između uloge pevačice jedinstvene boje glasa i božanstvene pevačke izražajnosti, i autorske ličnosti koja komponuje muziku oslonjenu na klasike džeza i soula.

Džuli Kruz predstavlja sinonim za ambijentalnu muziku i ogroman uspeh je postigla sarađujući sa engleskim elektro-bendom ‘The Orb’ na njihovom albumu ‘Back to mine’ koji je ostvario zavidan tiraž.

KOMENTARIŠI