Preminuo Fleč, osnivač benda Depeche Mode

Preminuo Fleč, osnivač benda Depeche Mode

Foto: Pixabay

Endi Flečer, osnivač kultne britanske grupe „Dipeš mod” (Depeche Mode) i klavijaturista preminuo je u 60. godini, potvrdio je bend na društvenim mrežama.

Šokirani smo i ispunjeni ogromnom tugom zbog prerane smrti našeg dragog prijatelja, člana porodice i kolege iz benda Endija Fleča Flečera, objavio je kultni elektro bend na Tviteru.

„Fleč je imao zaista zlatno srce i uvek je bio tu kada su vam bili potrebni podrška, sadržajan razgovor, dobar smeh ili hladno pivo. Naša srca su uz njegovu porodicu i molimo vas da ih imate u svojim mislima, i poštujete njihovu privatnost u ovom teškom trenutku“, naveo je bend.

Endi Flečer je rođen 1961. u Notingemu. Preselio se u Bejsildon gde je krajem 1970-ih osnovao bend Composition Of Sound zajedno sa Martinom Gorom i Vinsom Klarkom.

Tokom svoje karijere bio je poznat po nadimku „Fleč”.

Uz angažovanje pevača Dejva Gana, bend je promenio ime u Dipeš mod, a kvartet je nastavio da niže hitove, poput New Life i Just Can’t Get Enough.

Odlaskom Klarka iz benda, Martin Gor postaje glavni tekstopisac. Bendu se priključuje i Alan Vajdler. Depeš mod u kasnim 80-im i ranim 90-im godina ostvaruje ogroman međunarodnih uspeh sa pesmama Personal Jesus, Enjoy The Silence i I Feel You.

Bend je 2020. godine primljen u Rokenrol kuću slavnih.

KOMENTARIŠI