KPZ "Zabela" Foto: Urban City // B.P.

Načelnik Posebnog odeljenja Kazneno-popravnog zavoda Požarevac (Zabela) Goran Nenadović iznenada je preminuo u 43. godini.

To je saopštila Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

“Izgubili smo kolegu koga smo svi voleli i jednog od najvećih profesionalaca koji se nije štedeo u svom poslu sa mnogobrojnim rizicima koje je on nosio”, navode.

Nenadović je bio, iznad svega, prijatelj na koga su svi mogli da računaju u svakoj situaciji, navodi se u saopštenju i dodaje da zato ne postoje reči kojima bi mogli da opišu prazninu koju je ostavio iza sebe.

“Šta god da kažemo kako bismo ga opisali, malo je kad su u pitanju njegovi ljudski kvaliteti”, navodi se.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri učestvovao je u brojnim domaćim i međunarodnim projektima vezanim za izvršenje kazne zatvora u evropskim i svetskim okvirima, a svoje znanje je nesebično delio sa kolegama u zemlji, regionu i inostranstvu.

Trudio se da najbolje primere iz svetske prakse primeni prilikom pisanja brojnih zakonskih i podzakonskih akata u Srbiji i u tome će biti nezamenjiv profesionalac od koga su svi njegovi saradnici mogli najviše standarde da nauče i primene u svom radu.

Voleo je svoju porodicu, sistem u kome je radio i fudbal i streljaštvo kojima je bio podjednako predan.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija i kolektiv KPZ Požarevac (Zabela) upućuju najdublje i iskreno saučešće porodici Nenadović.

KOMENTARIŠI