Preminuo Igor Spasov

Preminuo Igor Spasov

Igor Spasov (60), autor kultne emisije “Pozovite 92” o crnoj hronici, danas je pronađen mrtav u svom stanu na Novom Beogradu. Prvi nalazi istrage pokazuju da na njegovom telu nije bilo povreda i da je najverovatnije reč o prirodnoj smrti. Spasov je preminuo u snu.

Živeo na relaciji Prag-Beograd, bio je profesor na fakultetu u Pragu, predavao montažu.

Igor Spasov je od 1982. do 1986. godine studirao na čuvenoj češkoj filmskoj i TV akademiji FAMU, gde je diplomirao FTV montažu.

Poznat je kao autor i voditelj kultne televizijske emisije crne hronike “Pozovite 92”, koja se prikazivala tokom ‘90.- ih na RTB-u. Posle dugogodišnjeg rada na RTS-u prešao je na BK televiziju, gde je napravio i vodio emisiju “Ekspirijum”, u kojoj je svoje početke zabeležio i novinar Slavko Beleslin.

Nakon okončanja saradnje sa TV Metropol, u Pragu je 2014. godine, osnovao privatnu produkciju Ekspirijum.

Posle gašenja BK TV prešao na TV Enter i odlazi u Češku, gde je i živeo. Tamo je u periodu od 2012. do 2014. godine, bio urednik i producent praške televizije Metropol TV, gde je između ostalog bio i autor emisije “Volim Prag” i emisije crne hronike.

Predavao je na međunarodnom filmskom konzervatorijumu, gde se pored predavanja bavio dokumentarnim i umetničkim filmom.
Radio je na objavljivanju knjige “Istorija balkanskog podzemlja”, a takođe je radio na realizaciji scenarija za igranu TV seriju o životu policajaca, koji je napisao pre nekoliko godina, a zasnovan je na istinitim događajima, koji su potresali javnost.

KOMENTARIŠI